Volkswagen recheamă în service 680.000 mașini echipate cu airbag-uri Takata

Volkswagen recheamă în service 680.000 mașini echipate cu airbag-uri Takata
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 feb 2016

Volkswagen a anunțat miercuri că va rechema în service 680.000 de automobile vândute în SUA, din cauza unor posibile probleme cu airbag-urile, la o zi după ce producătorul auto rival Daimler a chemat înapoi în fabrică, din aceleași motive, 840.000 de modele comercializate pe piața americană, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelele rechemate de Volkswagen, echipate cu airbag-uri produse de compania japoneză Takata, au fost fabricate în perioada 2006-2014, a spus un purtător de cuvânt al Volkswagen, care a refuzat să dea detalii în privința costurilor cu înlocuirea airbag-urilor defecte.

Daimler a estimat că va cheltui 340 milioane de euro pentru înlocuirea airbag-urilor, care pot exploda și pulveriza bucăți de metal în interiorul vehiculului.

Volkswagen amână publicarea rezultatelor anuale, din cauza scandalului emisiilor poluante CITEȘTE ȘI Volkswagen amână publicarea rezultatelor anuale, din cauza scandalului emisiilor poluante

Takata, cel mai mare producator de airbaguri din lume, se află în centrul unui scandal de proporții după ce a recunoscut că mecanismele airbag-urilor instalate pe mai mult de 50 milioane de mașini la nivel mondial ar putea fi defecte.

Cel puțin 10 persoane au murit până în prezent din cauza sistemelor de airbag produse de Takata, alte câteva sute fiind rănite.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
takata
airbag-uri
rechemare
service
probleme