Șeful Daimler: Mercedes nu va sacrifica marja de profit pentru a depăși BMW

Șeful Daimler: Mercedes nu va sacrifica marja de profit pentru a depăși BMW
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2016

Dieter Zetsche, CEO al Daimler, a declarat că Mercedes-Benz, divizia de automobile de lux a companiei, nu va sacrifica marja de profit pentru a depăși rivalul BMW și a deveni cel mai mare producător de mașini premium, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Poziția de lider ar trebui să fie o urmare a faptului că avem cea mai bună ofertă. Dacă atingem acest obiectiv, mai mulți oameni ne vor alege. Oamenii spun că asta va influența negativ prețul și marja de profit. Este exact invers", a afirmat Zetsche.

Reprezentanții producătorului auto au declarat anterior că vor să depășească BMW până în 2020, dar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mai devreme, dacă tendințele actuale se mențin.

Acțiunile Tesla au coborât la minimul ultimului an CITEȘTE ȘI Acțiunile Tesla au coborât la minimul ultimului an

Anul trecut, Mercedes a depășit Audi, divizia de lux a Volkswagen, pentru prima dată din 2010, în clasamentul celor mai mari producători de automobile de lux din lume, urcând pe poziția a doua.

Vânzările Mercedes-Benz au crescut, în 2015, cu 13,4%, la valoarea record de 1,87 milioane de mașini, în timp ce Audi a înregistrat o creștere de 3,5%, la aproximativ 1,8 milioane de mașini.

BMW  a rămas lider de piață pe acest segment, după ce a vândut la 1,9 milioane de automobile, cu 5,2% mai multe decât în 2014, aceasta fiind cea mai lentă creștere anuală înregistrată de producătorul german din 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes-benz
bmw
dieter zetsche
mercedes
masini de lux. permium
profit
audi