Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România

Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iun 2023

Situația pieței auto din acest moment, marcată de o scădere accentuată a cererii de autoturisme noi, pe fondul ieșirii din criza de semiconductori, se reflectă și în comportamentul constructorilor auto. Tesla a dat un semnal important în primul trimestru al acestui an, cu discounturi mari, de până la 6.000 de euro, pentru modelele sale. Ceilalți constructori au negat că vor apela la această metodă de contracarare a scăderii cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford a fost prima companie auto care a răspuns reducerilor anunțate de Tesla cu propriile discounturi, acordate pentru modelul său electric, Mustang Mach-E. La scurt timp după ieftinirea Model 3 și Model Y, Mustang electric s-a ieftinit și el cu până la 5.900 de dolari, pentru versiunea cea mai scumpă, conform datelor Profit.ro.

VIDEO Primul aeroport deschis în România în ultimii 50 de ani. Cum arată și spre ce orașe se poate zbura de pe Brașov - Ghimbav CITEȘTE ȘI VIDEO Primul aeroport deschis în România în ultimii 50 de ani. Cum arată și spre ce orașe se poate zbura de pe Brașov - Ghimbav

Ceilalți producători au anunțat că nu intră în hora reducerilor, printre aceștia numărându-se Renault, cu modelul Megane E-Tech, sau Hyundai – Kia, cu toate modelele de ultimă generație, Ionique 5 și 6 și, respectiv, EV6. Atât francezii, cât și sud-coreenii au spus că nu vor să afecteze valoarea reziduală și marjele de profit ale acestor mașini prin reduceri conjuncturale de prețuri.

Iată însă că grupul Volkswagen, confruntat cu aceeași scădere a cererii care se manifestă în toată Europa, inclusiv pe segmentul de electrice, anunță reduceri de 4.500 de euro, pentru prețul final, cu TVA, la toate modelele electrice din gama ID, aflate pe stoc, relevă datele analizate de Profit.ro.

FOTO VW a publicat primele imagini cu noul Tiguan și a anunțat când va fi lansat CITEȘTE ȘI FOTO VW a publicat primele imagini cu noul Tiguan și a anunțat când va fi lansat

Cel mai popular model electric al VW, ID.4, costă în acest moment 49.643 de euro, prețul de listă pentru versiunea de intrare în gamă. Cu reducerea de 4.500 de euro aplicată, prețul scade la 44.143 de euro, astfel că decalajul față de Tesla Model Y se reduce simțitor, în condițiile în care mașina americană produsă în Berlin poate fi comandată în acest moment cu 47.240 euro, fără Rabla.

Versiunea superioară, cu baterie mai mare și tracțiune integrală, costă 54.240 de euro, iar vârful de gamă, Performance, ajunge la 60.000 de euro, cu proximativ 500 de euro mai ieftin decât GTX de la VW ID.4, care însă ajunge la 56.000 de euro, cu tot cu „extra-reducerea” pe care o primesc clienții români.

Între cele două mașini există diferențe importante la nivel tehnic, deoarece VW ID.4 este mai scurt cu 17 cm decât Model Y, iar motorul pe versiunea de intrare are doar 204 CP la VW, în timp ce la Tesla are 300 CP. Un avantaj pentru VW este la baterii: doar 455 km autonomie la Model Y, versiunea de bază, cu baterie de 60 kWh, și 530 km la ID.4, cu baterie de 72 kWh. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id reduceri
discount id.3
discount tesla