Volkswagen și Ford vor să dezvolte împreună vehicule comerciale

Volkswagen și Ford vor să dezvolte împreună vehicule comerciale
scris 20 iun 2018

Constructorii auto Volkswagen AG și Ford Motor Co au anunțat că discută o alianță strategică, cei doi producători precizând că explorează mai multe proiecte privind dezvoltarea în comun a unei game de vehicule utilitare, transmite Reuters.

VW și Ford au precizat că o eventuală alianță strategică nu implică schimb de acțiuni sau participații încrucișate, precizând doar că "explorează proiecte potențiale în anumite domenii, inclusiv vehiculele utilitare", arată Agerpres.

Ford este lider pe piața camionetele din SUA, iar pick-up său F-series a fost cel mai vândut vehicul de pe piața americană timp de mai multe decenii. La rândul său, Volkswagen, care deține mărcile de camioane MAN și Scania în Europa, a anunțat în urmă cu două luni un parteneriat strategic cu producătorul japonez de camioane Hino Motors, divizie a grupului Toyota, în ideea de a deveni mai competitiv în sectorul utilitarelor care trece printr-o transformare de amploare pe fondul normelor de mediu mai stricte și a dezvoltării tehnologiilor de conducere autonomă. De asemenea, Volkswagen are o alianță cu Navistar International Corp și în primăvară s-a declarat dispus să preia o participație majoritară la producătorul american de camioane.

FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé CITEȘTE ȘI FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé

În România, Ford produce în acest moment, la Craiova, SUV-ul EcoSport, care a luat locul, începând de anul trecut, monovolumului B-Max, retras din oferta Ford.

Ford a anunțat recent că va lansa în producție, la Craiova, un al doilea model, cu o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro. Noul model se va adăuga producției actualei generații a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport și motorului 1.0 EcoBoost, informația fiind anunțată recent pentru prima dată oficial și confirmând astfel informațiile avansate anterior de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
ford