Volkswagen și furnizorii încearcă să rezolve conflictul în discuții maraton

Volkswagen și furnizorii încearcă să rezolve conflictul în discuții maraton
scris 23 aug 2016

Reprezentanții Volkswagen și ai celor doi furnizori cu care se află în conflict din cauza rezilierii unui contract încearcă să rezolve neînțelegerile în discuții maraton, au declarat persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Conflictul a dus la reducerea programului de lucru la șase fabrici din Germania ale Volkswagen, scrie News.ro.

Discuțiile la nivel înalt au durat luni 13 ore, nu au dus la un rezultat, dar negocierile continuă, au spus sursele.

Disputa a afectat luni circa 28.000 de angajați de la șase din cele 10 fabrici din Germania ale Volkswagen, fiind oprită inclusiv producția celor mai bine vândute modele, Golf și Passat.

Conflictul cu furnizorii de scaune, sisteme de transmisie și motoare pune în pericol profitabilitatea Volkswagen, care încearcă să își revină dupa scandalul manipulării testelor de poluare a 11 milioane de vehicule la nivel mondial.

Cod roșu sau portocaliu de inundație legislativă la bănci înainte de alegeri CITEȘTE ȘI Cod roșu sau portocaliu de inundație legislativă la bănci înainte de alegeri

Analiștii băncii elvețiene UBS estimează că oprirea timp de o săptămână a producției uzinei din Wolfsburg a grupului va provoca pierderi de circa 100 de milioane de euro din profitul brut și ar putea avea efecte grave și asupra altor furnizori.

CarTrim, care fabrică scaune auto, și ES Automobilguss, care produce componente pentru cutii de viteze, cer compensații pentru venituri pierdute de zeci de milioane de euro în urma rezilierii unui contract de către VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen