Întreruperi de producție la șase fabrici Volkswagen, pe fondul conflictelor cu furnizorii

Întreruperi de producție la șase fabrici Volkswagen, pe fondul conflictelor cu furnizorii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 aug 2016

Volkswagen a întrerupt producția de mașini și motoare la mai multe divizii ale fabricilor din Germania, din cauza conflictelor cu doi furnizori de componente, a anunțat, luni, grupul german. Măsura afectează aproximativ 27.700 de angajați, dintre care 10.000 la fabrica din Wolfsburg, unde își are sediul cel mai mare constructor auto european.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Producția mai multor fabrici Volkswagen a fost întreruptă din cauza suspendării livrărilor de componente de către furnizori externi", potrivit unui comunicat al Volkswagen.

Volkswagen este în conflict cu două companii deținute de grupul german Prevent, din Wolfsburg. Car Trim, divizie a Prevent, care fabrică materiale pentru scaune, a oprit livrările către VW săptămâna trecută, din cauza unui litigiu legat de anularea unui contract, iar o altă divizie, Automobilguss, producătoare de elemente de transmisie, a luat o măsură similară.

Autoritățile germane au aprobat remedierea a încă 140.000 mașini Volkswagen afectate de scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Autoritățile germane au aprobat remedierea a încă 140.000 mașini Volkswagen afectate de scandalul emisiilor

Întreruperile producției vor afecta cel puțin 27.700 de angajați, care vor avea program de lucru redus până pe 30 august, se arată în comunicat.

Astfel, 10.000 de angajați de la fabrica din Wolfsburg care se ocupă cu producerea modelului VW Golf vor avea program flexibil sau redus în perioada 22-27 august, iar modificările de program la fabrica din Emden, unde este produs modelul Passat, vor afecta circa 7.500 de angajați în intervalul 18-24 august.

Totodată, măsurile vor afecta 6.000 de angajați de la fabrica din Zwickau (22-26 august), care produce modele Golf și Passat, 1.500 de angajați de la divizia de sisteme de distribuție și transmisie din Kassel (25-29 august), 1.400 de angajați de la divizia de motoare din Salzgitter (24-30 august) și 1.300 de angajați de la fabrica din Braunschweig (22-29 august), unde se produc componente pentru șasiu.

Potrivit analiștilor de la UBS, citați de Reuters, sistarea producției timp de săptămână la fabrica din Wolfsburg echivalează cu o scădere de circa 100 milioane de euro a profitului brut.

Reprezentanții Volkswagen au declarat că vor continua eforturile în vederea soluționării conflictului cu cei doi furnizori de componente, care au refuzat până în prezent să reia livrările, în pofida demersurilor legale întreprinse de grupul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
productie
intrerupere
furnizori componente
sistare