Volkswagen va prelua o participație de 19,9% la producătorul american de camioane Navistar International

Volkswagen va prelua o participație de 19,9% la producătorul american de camioane Navistar International
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2016

Volkswagen va anunța cel mai devreme marți preluarea unei participații de 19,9% la producătorul american de camioane Navistar International, o mișcare strategică importantă care marchează intrarea grupului auto german pe profitabila piață americană a camioanelor de tonaj greu, în cadrul strategiei de a deveni o forță în domeniul vehiculelor comerciale, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia vine la un an de când autoritățile americane au dezvăluit că grupul Volkswagen a manipulat testele de poluare ale automobilelor diesel prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor. Scandalul a costat până în prezent grupul german aproape 20 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Achiziția este un semn că șefii Volkswagen au încredere să ia decizii strategice, în timp ce lucrează pentru închiderea scandalului emisiilor.

Volkswagen a convenit să plătească 16 dolari pe acțiune pentru participația la Navistar, cu 14% peste închiderea tranzacțiilor de vineri, au spus persoane apropiate situației.

În schimb, Volkswagen va primi două locuri în board-ul Navistar.

Cele două companii, care au fost implicate în discuții de la începutul lui 2015, au convenit să coopereze la achiziția și dezvoltarea de noi produse, au precizat sursele.

Daimler ar putea lansa nouă automobile electrice în următorii ani CITEȘTE ȘI Daimler ar putea lansa nouă automobile electrice în următorii ani

Investiția în al patrulea mare producător de camioane grele din SUA este un pas important pentru divizia de camioane și autobuze a VW.

În 2015, grupul german a inclus producătorii de vehicule comerciale MAN și Scania într-o companie holding, care a generat venituri de 34,5 miliarde de euro și un profit înainte de dobânzi și taxe de 1,7 miliarde de euro.

Navistar conferă VW acces la piața nord-americană a camioanelor, unde realizează majoritatea vânzărilor, precum și la o rețea puternică de dealeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
navistar international