Volkswagen vrea să vândă în SUA vehicule electrice sub 35.000 dolari, în următorii 3-4 ani

Volkswagen vrea să vândă în SUA vehicule electrice sub 35.000 dolari, în următorii 3-4 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Volkswagen AG vrea ca în următorii 3-4 ani să aducă pe piața din Statele Unite o mașină electrică care să coste sub 35.000 dolari, în timp ce producătorul auto chinez Nio a anunțat că încă "analizează" intrarea în 2025 în America de Nord, au declarat directori de la cele două companii la o conferință organizată de Reuters la Detroit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu ne vom reduce" planurile privind vehiculele electrice (EV) pe piața din Statele Unite, a afirmat Reinhard Fischer, vicepreședinte și director de strategie la VW America, scrie Agerpres.

Danemarca propune o taxă ecologică de 13 euro pentru cei care călătoresc cu avionul CITEȘTE ȘI Danemarca propune o taxă ecologică de 13 euro pentru cei care călătoresc cu avionul

Acesta a adăugat că Volkswagen intenționează să producă mașini electrice care să coste sub 35.000 dolari în Statele Unite sau în Mexic.

Opțiunile includ fabricile VW din Chattanooga, Tennessee și Puebla, Mexico, precum și noua uzină din Carolina de Sud planificată pentru subsidiara Scout a VW.

De asemenea, a declarat Fischer, VW caută să construiască fabrici de baterii pentru EV care vor avea un preț mai mic de sub 35.000 dolari pentru a beneficia de subvențiile acordate de SUA (IRA). Programul american de investiții (Inflation Reduction Act, IRA), un pachet de 369 de miliarde de dolari, prevede distribuirea de subvenții pentru industriile verzi, precum fabricarea de baterii pentru vehiculele electrice sau producția de panouri solare.

Volkswagen, cel mai mare producătorul auto european, anunțase anterior că vrea să producă baterii în Canada pentru actualele și viitoarele sale vehicule electrice destinate pieței din America de Nord.

"Lucrurile s-au schimbat" în ceea ce privește geopolitica, lanțurile globale de aprovizionare și alți factori care afectează decizia de vinde mașini în SUA, a explicat Ganesh Iyer, directorul subsidiarei americane a Nio.

Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Ne-am propus ca toată rețeaua de tramvai să fie modernizată. Mai puțin de 100 de km au fost făcuți în anul 2000, printr-o finanțare BEI reabilităm restul de 50 de km

Nio trebuie să-și construiască infrastructura înainte de a aduce vehiculele electrice în America de Nord iar firma ia în considerare "orice tip de parteneriat", a declarat Iyer.

Nio, care se situează pe locul nouă în rândul producătorilor chinezi de automobile electrice și hibride, este un rival al producătorului american Tesla grație modelelor premium lansate în noiembrie 2021.

La finele anului trecut, Nio a intrat pe piețele din Germania, Țările de Jos, Suedia și Danemarca oferind clienților posibilitatea de a cumpăra automobile electrice direct din magazinele sale sau online, fie să închirieze automobilele pentru o perioadă începând de la o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vehicule electrice