Volvo anunță o nouă oprire a producției. A rămas fără componente electronice

Volvo anunță o nouă oprire a producției. A rămas fără componente electronice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 aug 2021

Volvo se alătură constructorilor auto care sunt nevoiți să oprească din nou liniile de producție, din cauza prelungirii crizei de semiconductori. Uzina din Suedia a celor de la Volvo va fi oprită șapte zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volvo va înceta să mai asambleze modelele sale la uzina din Gothenburg, Torslanda, din Suedia, din cauza lipsei de componente electronice necesare acestor modele. Criza s-a prelungit mai mult decât se estimase inițial și aproape toți constructorii au fost nevoiți să ia măsuri de oprire completă sau de reducere a programului pentru mai multe schimburi.

Reprezentanții Volvo au confirmat că producția se va opri pe 30 august și va fi reluată pe 5 septembrie. Uzina a mai fost oprită o dată în luna august.

Volvo Cars a încheiat primul semestru al acestui an cu rezultate record, anunțând cele mai bune vânzări și cel mai mare profit operațional din istorie, însă CEO-ul Hakan Samuelsson a avertizat la acel moment că prognozele pentru acest an vor fi afectate dacă actuala criză de cipuri se va prelungi. În cel mai fericit caz, compania se așteaptă la rezultate similare cu cele din 2020, din semestrul al doilea.

Dacia va avea, pentru prima dată în istorie, un motor de 1.8 litri, pe SUV-ul Duster CITEȘTE ȘI Dacia va avea, pentru prima dată în istorie, un motor de 1.8 litri, pe SUV-ul Duster

Volvo analizează pentru acest an oportunitatea de listare pe bursă, după ce la începutul anului a anunțat că renunță la fuziunea cu cei de la Geely. Ca o măsură de management care are ca scop consolidarea situației companiei, Volvo a cumpărat uzina din China în care sunt produse modelele sale, uzină pe care o deținea în proporție de 50% alături de chinezii de la Geely.

Săptămâna trecută, mai mulți constructori, între care VW Group și Stellantis, cele mai mari companii auto europene, au anunțat că sunt nevoiți să oprească producția în uzinele din Europa, din cauza crizei de semiconductori.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo oprire productie
volvo gothenburg
criza semiconductori