Volvo va lansa în 2016 un sedan de lux care să concureze cu BMW, Mercedes și Audi

 Volvo va lansa în 2016 un sedan de lux care să concureze cu BMW, Mercedes și Audi
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2015

Constructorul auto Volvo Cars va prezenta anul viitor la Salonul auto de la Detroit un nou sedan mid-size de lux, care va înlocui actualul S80, pe măsură ce firma suedeză își intensifică eforturile pentru a atrage o parte din clienții rivalilor germani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu noul S90 Volvo vrea să se bazeze pe designul și fiabilitatea automobilelor sale pentru a oferi o alternativă la BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Class și Audi A6 în condițiile în care actualul S80 nu a reușit să devină un competitor serios. Anul trecut, Volvo a vândut doar 12.500 de automobile S80, comparativ cu peste 373.000 de automobile Seria 5 vândute de BMW.

După introducerea SUV-ului XC90 în acest an, sedanul de lux S90 este următorul pas în strategia Volvo de a-și crește vânzările anuale cu 60% până la 800.000 de vehicule în 2020. Producătorul suedez se așteaptă ca cel puțin 80% din cumpărătorii sedanului să fie cei care achiziționează pentru prima dată un automobil marca Volvo, un procent dublu față de SUV-ul XC90.

"S90 va fi testul suprem. Din toate mașinile pe care le vom lansa în următorii patru ani, din punctul meu de vedere, S90 va constitui cea mai mare provocare', a declarat joi directorul de vânzări de la Volvo, Alain Visser. Acesta a precizat că noul S90 va fi prezentat la Salonul auto de la Detroit, în luna ianuarie 2016, și va fi urmat de o versiune wagon V90. În schimb, compania suedeză a decis să nu participe la Salonul auto de la Frankfurt, care își deschide porțile săptămâna viitoare, pentru a utiliza la maxim bugetul său de marketing. Pentru Volvo, un stand la Salonul de la Frankfurt ar fi însemnat 'să cheltuie milioane de euro pentru a arăta că Audi, BMW și Mercedes sunt mai mari ca noi", a apreciat Visser.

În luna august 2010, conglomeratul chinez Zhejiang Geely Holding a cumpărat Volvo Cars de la grupul american Ford Motor Company pentru aproximativ 1,3 miliarde de euro. Cu toate acestea, după un program de investiții în valoare de 11 miliarde de dolari, Volvo Cars a ajuns la o marjă de profit de 2,2% în primul semestru, față de 8,9% în cazul BMW. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
sedan
bmw
audi
mercedes