Volvo va testa 100 de mașini autonome pe străzile din China

Volvo va testa 100 de mașini autonome pe străzile din China
scris 7 apr 2016

Volvo va testa 100 de mașini autonome pe străzile din China, în condiții obișnuite de trafic, și discută, în prezent, cu autoritățile chineze despre detaliile acestui proiect, care vor fi stabilite în următoarele luni, potrivit unui anunț făcut de producătorul auto.

Compania nu a precizat când va începe testele, dar proiectul nu va demara mai devreme de 2017, când Volvo va începe să testeze flota de mașini autonome în Suedia.

Pentru acest proiect, Volvo intenționează să găsească voluntari, care să ofere feedback în legătură cu mașinile testate.

Baidu va începe testarea unor mașini fără șofer în SUA și vrea să lanseze primul automobil autonom în 2018 CITEȘTE ȘI Baidu va începe testarea unor mașini fără șofer în SUA și vrea să lanseze primul automobil autonom în 2018

"Este important să lucrăm cu clienți obișnuiți, oameni reali. Nu este suficient să avem ingineri care să testeze mașinile pe un anumit traseu – vrem să vedem cum folosesc oamenii o mașină care se conduce singură, dacă se simt confortabil, dacă se simt siguri", a spus Erik Coelingh, director tehnic la Volvo.

Volvo spune că a ales China pentru testarea mașinilor sale fără șofer datorită traficului foarte aglomerat, potrivit pentru a verifica modul în care autovehiculele funcționează în condiții dificile.

Numeroase companii dezvoltă, în prezent, mașini autonome, dar lipsa unei legislații specifice, discuțiile privind aplicabilitatea legilor din domeniul auto în cazul mașinilor cu pilot automat și problemele de etică fac ca extinderea pe scară largă a acestor automobile să fie întârziată.

"Industria auto nu poate face totul pe cont propriu. Avem nevoie de ajutor guvernamental", spun reprezentanții Volvo.

Mașinile autonome dezvoltate de Google au fost  deja testate pe o distanță totală de peste 3 milioane de kilometri pe drumurile din SUA în cei peste șase ani de la demararea proiectului, timp în care au fost implicate în 17 incidente minore de trafic, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
masini
dara sofer
teste
china
maini autonome
google
suedia