VW a prezentat Atlas Tanoak, un concept pick-up de mari dimensiuni. Germanii ar putea lansa Amarok pe piața din SUA

VW a prezentat Atlas Tanoak, un concept pick-up de mari dimensiuni. Germanii ar putea lansa Amarok pe piața din SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mar 2018

Volkswagen nu renunță la bătălia pentru piața americană și prezintă prototipul unui pick-up, de această dată de mari dimensiuni, care ar trebui să rupă din piața popularelor Ford F150 sau Chevrolet Silverado.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La aproximativ 10 ani de la lansarea pick-up-ului Amarok, Volkswagen prezintă în cadrul salonului american din New York un concept-car al unui pick-up. Deși compania germană nu a lansat nici în ziua de astăzi Amarok pe cea mai mare a pick-up-urilor, se pare că a luat în sfârșit decizia-cheie. Atlas Tanoak este un concept-car bazat pe platforma SUV-ului Atlas, care se vinde pe piața americană, este chiar mai lung decât acesta și are toate atributele pentru a concura cu modelele similare produse de Ford, Chevorlet sau Ram. Modelul expus la salon este echipat cu un motor V6 de 276 CP, alături de o transmisie automată cu 8 trepte.

Declarațiile reprezentanților companiei germane arată că nu există nicio grabă în lansarea unei versiuni de serie a lui Tanoak, ci este doar o modalitate prin care este testat potențialul unui pick-up al mărici pe piață.  Conceptul Tanoak (numele unui copac în limba amerindienilor)  are 5,43 metri lungime, 2 metri lățime, și 1,84 metri înălțime.  Bena sa are 1,62  x 1,45 metri.

VW Atlas Tanoak Concept

VW Atlas Tanoak Concept

Dincolo de eveniment, o altă informație arată care ar putea fi strategia VW. Marca VW și-a prelungit recent brandul Amarok, pe teritoriul SUA, ceea ce anunță foarte clar că acest model va fi lansat, în sfârșit, peste ocean.

În prezent, Amarok este produs inclusiv în America de Sud, în Argentina, de unde este distribuit pe piețele din această regiune.

Pe de altă parte, nu este exclusă o intrare în forță a VW pe acest segment al pieței americane, chiar cu două pick-up-uri, Amarok și Tanoak. Cert este că VW are ca țintă creșterea vânzărilor în următorii ani, în SUA, cu cel puțin 5 procente, pentru a-și păstra titlul de cel mai mare producător de automobile din lume, titlu amenințat de Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi.

VW a prezentat și o versiune mai sport a SUV-ului Atlas, Cross Sport, o caroserie cu doar 5 locuri și o formă ușor alungită, care ne duce cu gândul la Range Rover Sport. Cei de la VW au anunțat că a fost luată deja decizia ca Atals Cross Sport să fie construit în SUA și lansat pe piață. Va avea avea o motorizări hibrid, inclusiv plug-in, bazate pe un propulsor 3.6 TFSI V6 pe benzină și două motoare electrice, care vor acționa pe cele două punți.

VW Atlas Cross Sport

VW Atlas Cross Sport

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
pick-up
amarok
tanoak