VW amână din nou decizia privind noua uzină din estul Europei, la care speră și România

VW amână din nou decizia privind noua uzină din estul Europei, la care speră și România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2020

Volkswagen Group amână din nou decizia privind construcția unei uzine în Turcia, potrivi unor informații neoficiale. Compania anunțase la sfârșitul anului trecut că o decizie va fi luată în februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Construcția unei uzine VW - Skoda în estul Europei nu a primit încă decizia finală, după ce planurile inițiale care prevedeau construcția în Turcia a acestei uzine au fost amânate. Șefii VW Group au intenționat inițial să ia o decizie privind amânarea la întâlnirea din februarie a acestora, însă llucrurile sunt departe de a se lămuri din punct de vedere politic. „Încă mai avem timp și putem cu certitudine să luăm această decizie la mijlocul anului” a declarat o sursă din interior potrivit Automotive News.

VW Group a ales, la capătul unui proces care a durat cel puțin un an, localitatea Manisa, situată la 40 de km de Izmir, cel mai mare port de pe coasta de vest a Turciei. Investiția ce ar trebui făcută se ridică la circa 1,3 miliarde euro și are ca scop construirea unei facilități de producție pentru 300.000 de mașini anual. Acolo urmează să fie produse mașini VW și Skoda, dar mixul de producție s-ar putea modifica după necesități. Primele modele planificate erau VW Passat și Skoda Superb, începând din 2022.

Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva CITEȘTE ȘI Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva

Planurile VW au fost date peste cap de atacurile militare ale Turciei în Siria, conflict care a generat numeroase tensiuni politice și care i-au determinat pe șefii companiei să se distanțeze de guvernul turc, inclusiv la presiunea cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

În competiția pentru investiția VW Group s-a aflat și România, la un moment dat, pe lista scurtă a posibilelor țări din estul Europei, alături de Serbia, Ungaria sau Bulgaria. După suspendarea deciziei privind construcția din Turcia, toate statele au reîncercat să înduplece VW, pentru a reconsidera locul investiției, dar se pare că fără succes. Reprezentanții României au declarat la acel moment că au trimis noi oferte grupului german, pentru a atrage investiția în țara noastră. Reprezentanții VW au declarat în luna decembrie că nu iau în considerare o altă țară, ci așteaptă limpezirea situației din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina vw
fabrica skoda turcia
investitie vw romania