VW anunță versiunea de performanță, GTX, a limuzinei ID.7

VW anunță versiunea de performanță, GTX, a limuzinei ID.7
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mai 2023

Volkswagen ID.7, înlocuitorul electric al modelului VW Passat, va avea o versiune de performanță GTX, după cum a dezvăluit constructorul, care a publicat o primă imagine care anunță că mașina este în stadiul de prototip aproape de producția de serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW va prezenta la Munchen, în cadrul salonului IAA, noul model ID.7 în versiunea GTX, aceasta fiind și prima apariție a „Passatului electric” în fața clienților europeni, la jumătate de an după premiera din China. După ID.4 și ID.5, sedanul ID.7 va fi al treilea model electric cu o versiune sport, de performanță, botezată GTX, din gama electrică a mărcii germane.

FOTO Tranzacție surpriză - Eurotranspharma, cel mai mare transportator medical al Europei, cumpără liderul transportului farmaceutic din România CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză - Eurotranspharma, cel mai mare transportator medical al Europei, cumpără liderul transportului farmaceutic din România

Mai multe zvonuri privind o relansare a indicativului GTI, care ar fi pregătit să înlocuiască GTX, au apărut în presa germană în ultimele luni, însă pentru moment Volkswagen rămâne fidel noii denumiri GTX, lansată în urmă cu doi ani.

VW ID.7 a fost prezentat în premieră în luna aprilie, în cadrul salonului auto din Shanghai, fiind anunțate și o serie de caracteristici tehnice ale viitorului model electric. Printre acestea se numără tracțiunea integrală, susținută de două motoare electrice. Pe versiunea de performanță GTX acestea ar urma să atingă valori superioare, în timp ce aspectul exterior al mașinii va fi adaptat pentru a sublinia capacitățile dinamice ale lui ID.7. Printre detaliile anunțate se numără utilizarea contrastului roșu – negru pe tapițerii, bord și uși, elemente lucioase negre, acoperișul vopsit de asemenea în negru.

Porsche, acord cu Mobileye pentru tehnologia destinată mașinilor autonome, pe fondul întârzierilor noului sistem de operare al VW Group CITEȘTE ȘI Porsche, acord cu Mobileye pentru tehnologia destinată mașinilor autonome, pe fondul întârzierilor noului sistem de operare al VW Group

ID.7 va fi totodată și modelul cu cea mai mare autonomie din gama VW, cu o valoare comunicată de 700 km, obținută cu ajutorul unei baterii de ultimă generație. În materie de asistență la rulare, VW a instalat pe ID.7 tehnologii care îi permit să atingă nivelul 2 și 3 de autonomie, de exemplu la schimbarea benzilor sau la parcare.

Lansarea comenzilor ID.7 este programată pentru toamna anului 2023 în Europa și China, iar în America de Nord pentru 2024. Mașina va fi fabricată în uzina Volkswagen din Emden (Germania) pentru piețele din Europa și SUA, precum și în China, pentru piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.7
premiera id.7
passat electric
gtx