VW și BMW, printre investitorii Northvolt, cea mai mare uzină de baterii din Europa. Și IKEA e implicată

VW și BMW, printre investitorii Northvolt, cea mai mare uzină de baterii din Europa. Și IKEA e implicată
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 iun 2019

Compania Northvolt a anunțat că Volkswagen și BMW se numără printre investitorii celei mai mari fabrici de baterii litiu-ion din Europa, la finalul procesului de vânzare de acțiuni, respectiv majorare a capitalului la 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțarea uzinei suedeze de baterii Northvolt a fost asigurată de investițiile realizate de Volkswagen și BMW, potrivit anunțului Northvolt. Volkswagen anunțase deja că a cumpărat 20% din acțiunile Northvolt și va deține un loc în board-ul companiei. VW mai are un joint-venture, în Germania, cu Northvolt, care va construi o fabrică de baterii în Salzgitter, ce are prognozată începerea producției în 2023 - 2024.

Compania suedeză a anunțat că va demara construcția uzinei în luna august, capacitatea de producție inițială urmând să fie de 16 GWh. Northvolt spune că a vândut deja parte din producția planificată, la o valoare de aproximativ 13 milioane de dolari, până în 2030.

Toyota, cel mai valoros brand auto și în 2019. Doar trei mărci auto în Top 100 global CITEȘTE ȘI Toyota, cel mai valoros brand auto și în 2019. Doar trei mărci auto în Top 100 global

CEO-ul Northvolt, fost director al Tesla, a declarat că „este un moment cheie pentru Europa, care arată clar că este gata să concureze în următorul val al electrificării”.

Fundația IMAS, aparținând fondatorului IKEA, a contribuit la majorarea de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
northvolt
vw
bmw
investitori northvolt
majorare de capital northvolt
fabrica de baterii northvolt