VW va avea cea mai mare rețea pentru fabricarea de vehicule electrice din Europa

VW va avea cea mai mare rețea pentru fabricarea de vehicule electrice din Europa
scris 15 nov 2018

Volkswagen a anunțat că va transforma două dintre uzinele actuale din Europa în unități de producție pentru vehicule electrice, în cadrul planului „pentru o mobilitate curată”

După Zwickau, Volkswagen Group va converti uzinele din Emden și Hanover din Germania astfel încât acolo să fie produse vehicule electrice, Saxonia Inferioară urmând să devină al doilea centru de e-mobilitate.

Herbert Diess, CEO-ul companiei, a declarat că „VW implementează ofensiva electrică consistent”.

Președintele Board-ului VW Comerciale, Thomas Sedran, a prezentat planul de transformare, urmând ca acesta să fie aprobat de Consiliul de Supervizare vineri.

„Ne mișcăm cu viteză maximă spre producția de vehicule electrice. Emden și Hanovra vor fi următoarele uzine din Germania. Împreună cu Zwickau, acestea vor forma cea mai mare rețea de producție a vehiculelor electrice din Europa”, a spus Gunnar Kilian, membru în Consiliul de Administrație pentru HR. Astfel, uzina din Emden va produce vehicule electrice din 2022, iar Hanovra va produce modele din familia ID.Buzz, „probabil din 2022”, alături de vehicule convenționale. Vor fi, cu certitudine, versiuni comerciale ale acestui model, prezentat ca un succesor electric al seriei Type 2. Thomas Sedran a subliniat, de altfel, că „facem VW Comerciale potrivită pentru transformarea industriei noastre”.

FOTO Noul Mitsubishi L200, deși un face-lift, aduce schimbări radicale pentru pick-up-ul japonezilor CITEȘTE ȘI FOTO Noul Mitsubishi L200, deși un face-lift, aduce schimbări radicale pentru pick-up-ul japonezilor

Potrivit anunțului VW, producția modelelor actuale din Emden și Hanovra va fi transferată treptat către alte uzine ale grupului.

Volkswagen pregătește pentru început trei modele electrice, din care primul va fi lansat în 2020, ID.Neo, un hatchback compact, iar celelalte două imediat după acesta, respectiv ID.Cross și ID.Buzz, un SUV și un microbuz. Celelalte mărci ale grupului VW au și ele mai multe vehicule electrice pregătite pentru producție în anii următori, Audi fiind prima marcă din grup care a lansat propriul SUV electric, e-tron.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen ag
vehicule electrice
vw