Wuhanul primește primul zbor internațional din ianuarie

Wuhanul primește primul zbor internațional din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Orașul chinez Wuhan (centru), primul loc în care a fost despistat noul coronavirus, în decembrie 2019, a primit primul zbor internațional - din ianuarie -, când aeroportul a fost închis din cauza covid-19, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China și-a redus în mod drastic, la sfârșitul lui martie, legăturile aeriene cu restul lumii, pentru a limita venirea unor bolnavi care ar fi putut relansa epidemia pe teritoriul chinez, scrie News.ro.

”Datele din septembrie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți” în Europa, avertizează OMS CITEȘTE ȘI ”Datele din septembrie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți” în Europa, avertizează OMS

Beijingul a îndiguit covid-19 cu ajutorul unor măsuri de izolare, carantină, depistare, urmărire a cazurilor de contact și prin purtarea măștiide protecție. China mai înregistrează zilnic doar o mână de cazuri.

Un avion aparținând companiei sud-coreene low cost T'way a aterizat miercuri pe AeroportulInternațional Tianhe de la Wuhan, cu 60 de pasageri la bord, a anunțat televiziunea publică CCTV.

Imagini difuzate de postul chinez surprindeau călători purtând mască de protecție și polițiști în combinezon integral de protecție și cu viziere care controlau pasagerii.

Aproape 3.900 de persoane au murit, în mod oficial, din cauza covid-19 la Wuhan - reprezentând peste 80% dintre cei 4.634 de morți înregistrați de China pe teritoriul său.

Orașul a fost plasat în carantină timp de peste două luni, începând de la 23 ianuarie. Primăria a organizat, după aceea, depistarea tuturor celor 11 milioane de locuitori ai orașului.

Pasagerii care sosesc la Wuhan din străinătate este necesar să prezinte un test negativ de depistare a noului coronavirus realizat cu 72 de ore mai înainte, a declarat pentru CCTV directorul Biroului Municipal al Aviației Civile Li Yizhuo.

China interzice în continuare intrarea pe teritoriul său a aproape tuturor străinilor. Persoanele care sosesc în țară se supun unor teste medicale și unei carantine de 14 zile, într-un hotel, pe cheltuiala lor.

Aeroportul din Wuhan a fost redeschis la începutul lui aprilie și primea până acum doar zboruri interne. Numărul pasagerilor și zborurilor a crescut la nivelul de dinaintea epidemiei, a anunat săptămâna trecută operatorul aeroportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
wuhan
coronavirus