Xiaomi va lansa în 2024 prima sa mașină electrică

Xiaomi va lansa în 2024 prima sa mașină electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Xiaomi, al treilea mare producător de smartphone-uri, va lansa în 2024 prima sa mașină electrică ce va fi o berlină care va avea și o versiune premium. Compania a început anul trecut construcția primei sale fabrici, în China, scrie publicația Autocar UK.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Xiaomi, cunoscută pentru telefoane și aspiratoare, anunța în 2021 că va produce și mașini electrice și spunea că va fi nevoie de investiții de peste un miliard de euro în noua divizie auto, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Oscar 2023 - „Everything Everywhere All at Once”, cel mai bun film. Brendan Fraser și Michelle Yeoh, cei mai buni actori în roluri principale. Daniel Kwan și Daniel Scheinert, câștigători la categoria cea mai bună regie CITEȘTE ȘI VIDEO Oscar 2023 - „Everything Everywhere All at Once”, cel mai bun film. Brendan Fraser și Michelle Yeoh, cei mai buni actori în roluri principale. Daniel Kwan și Daniel Scheinert, câștigători la categoria cea mai bună regie

Oficialii Xiaomi au spus că anul trecut investițiile au fost de 400 milioane euro în divizia Xiaomi Automobile și numărul de angajați la cercetare-dezvoltare a ajuns la 2.300.

Prima mașină electrică va fi prezentată în acest an și va începe să fie vândută în 2024. Va avea o versiune mai acceptabilă la preț, cu baterie de la BYD, dar și una mai de lux, cu baterie de la CATL.

Xiaomi va fabrica mașinile la propria uzină, fără a apela la un alt partener. Șeful companiei a lăsat de înțeles că vor fi în gamă până la patru modele, inclusiv un SUV ce ar trebui să ajungă pe piață în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
mașină electrică