Banca Comercială Carpatica și-a numit un nou director general

Banca Comercială Carpatica și-a numit un nou director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2016

Consiliul de Administrație al Băncii Comerciale Carpatica (BCC) a aprobat numirea lui Ionuț Pătrăhău în funcția de director general al instituției de credit, în locul belgianului Johan Gabriels, conducerea executivă fiind completată de Diana Kallos - director general adjunct pentru Divizia de Risc și Financiar și Valentin Vancea - director executiv pentru Divizia Operațiuni și IT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mandatul celor trei directori va intra în vigoare după ce primesc avizul Băncii Naționale a României, arată news.ro.

Diana Kallos a fost director general adjunct pe zona financiară al Patria Bank (fosta Nextebank), noul proprietar al Carpatica, ocupând funcția din iulie 2014.

La rândul său, Valentin Vancea a fost director operațional la Patria Bank, din februarie anul trecut.

Banca Națională a României și-a dat în această săptămână acordul prealabil pentru trei membri în CA-ul Carpatica, respectiv Horia Manda, Bogdan Merfea și Daniela Iliescu.

Darea în plată, o lege cumplită CITEȘTE ȘI Darea în plată, o lege cumplită

Directorul general, Johan Gabriels, primise un nou mandat în CA, însă a informat Consiliul de Supraveghere și conducerea executivă a băncii că se retrage din poziția de membru ales, a anunțat banca miercuri.

Banca din Sibiu, preluată de Patria Bank în proporție de 64,16% de la omul de afaceri Ilie Carabulea și alți acționari, a stabilit la începutul lunii aprilie componența Consiliului de Administrație, care va avea cinci membri, cu un mandat pe o perioadă de patru ani.

Acționarii Carpatica i-au numit ca membri în CA pe Horia Manda, Bogdan Merfea, Daniela Iliescu, Ionuț Pătrăhău și Johan Gabriels, ultimul retrăgându-se.

Horia Manda este totodată președinte al Consiliului de Administrație al Patria Bank, și director al Axxess Capital, companie care administrează fondul Emerging Europe Accession, care deține la rândul său Patria Bank.

VIDEO PROFIT LIVE Olteanu, BNR: Dacă va fi necesară închiderea ordonată a unei bănci afectate de darea în plată, costurile se vor duce și către contribuabili CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Olteanu, BNR: Dacă va fi necesară închiderea ordonată a unei bănci afectate de darea în plată, costurile se vor duce și către contribuabili

Bogdan Merfea a ajuns în Consiliul de Administrație la Carpatica după ce și-a dat demisia din CA-ul Patria Bank, însă a rămas pe poziția de director general al băncii.

Ionuț Pătrăhău a fost și în Consiliul de Supraveghere al Carpatica, având o îndelungă experiență de bancher, printre pozițiile ocupate fiind cea de director general adjunct la Banca Transilvania.

Patria Bank nu exclude să cumpere și alte pachete de acțiuni la Banca Comercială Carpatica, dar numai după încheierea fuziunii, care ar urma să fie încheiată până la finele anului.

Banca a ajuns să dețină 64,16% din acțiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulată în martie pentru cumpărarea titlurilor deținute de acționarii minoritari, în cadrul căreia a achiziționat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei.

Oferta publică s-a derulat în perioada 2-22 martie și a fost intermediată de Intercapital Invest, banca plătind 0,105 lei pe un titlu, același preț oferit în prima etapă de cumpărare.

Prima etapă s-a desfășurat la finele lunii ianuarie, în care banca deținută de fondul de investiții Axxes Capital a achiziționat 20% din titlurile instituției de credit din Sibiu.

VIDEO Dan Pascariu, la Profit LIVE: Doar 2.000-3.000 de clienți vor apela la darea în plată, dar poate sute de mii nu mai iau credite CITEȘTE ȘI VIDEO Dan Pascariu, la Profit LIVE: Doar 2.000-3.000 de clienți vor apela la darea în plată, dar poate sute de mii nu mai iau credite

Operațiunea de preluare a primit acordul băncii centrale, al Autorității de Supraveghere Financiară, precum și avizul de la Consiliul Concurenței.

Acționarii Carpatica au aprobat fuziunea cu Patria Bank, pe care o va absorbi și va rămâne astfel listată la Bursa de Valori București, urmând ca cele două instituții de credit să întocmească planul de fuziune.

Titlurile Carpatica, listate la BVB, au închis ședința de joi la prețul de 0,0970 lei/acțiune, în scădere cu 2,02% față de luna anterioară. La această valoare, capitalizarea băncii este de 213,66 milioane lei, raportată la un total de 2,2 miliarde acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica
director
patrahau