Burger King a încheiat un nou acord de franciză, cu firma de investiții având în spate și fondatorul AmRest, pentru o extindere puternică. Care este prima țintă

Burger King a încheiat un nou acord de franciză, cu firma de investiții având în spate și fondatorul AmRest, pentru o extindere puternică. Care este prima țintă
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 oct 2022

Lanțul de fast-food Burger King și firma de investiții McWin au anunțat că au încheiat un acord de master franciză și dezvoltare a brandulului pe mai multe piețe, prima țintă fiind de a deschide în Polonia peste 200 de restaurante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

McWin este condusă de Henry McGovern, fondatorul AmRest Holdings, și Steven K. Winegar, acționar și director executiv al Zena Group și fondator al Restauravia Grupo Empresarial.

EXCLUSIV FOTO Liderul pieței de încălțăminte din Turcia, care a preluat brandul emblematic al Italiei, va intra în România cu magazine proprii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Liderul pieței de încălțăminte din Turcia, care a preluat brandul emblematic al Italiei, va intra în România cu magazine proprii

Dezvoltatorul de restaurante AmRest este cel care a relansat business-ul Burger King pe piața din România, cum a anunțat în premieră Profit.ro.

În decembrie 2018, Profit.ro a anunțat că Burger King va fi relansat în România, unde la acel moment mai avea doar un singur spațiu, în aeroportul Henri Coandă-Otopeni.

Ulterior, lanțul a ajuns la 9 restaurante pe piața locală sub coordonarea AmRest.

AmRest, cel mai mare operator de restaurante multi-brand tip franciză din Europa, operează atât Burger King, cât și KFC, Pizza Hut și Starbucks, având în portofoliu 10 branduri și 2.300 de restaurante în 25 de țări, cu peste 55.000 angajați.

EXCLUSIV Parimatch intră în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Parimatch intră în România

Acum, Burger King a încheiat un nou acord de franciză, cu firma de investiții lansată de fondatorul AmRest, având ca primă țintă piața din Polonia.

„Avem planuri de a extinde Burger King, cu McWin ca noul nostru francizat principal”, a declarat David Shear, Președinte Burger King International Markets.

„Aceasta este prima investiție a fondului nostru, de 525 milioane euro. Suntem incredibil de mândri să extindem brandul Burger King, valorificând sinergiile pe platforma McWin. Vom pune un accent deosebit pe îmbunătățirea eforturilor de digitalizare și durabilitate ale mărcii”, a declarat și Henry McGovern, partener fondator la McWin.

„Acesta este începutul unui capitol extrem de semnificativ atât pentru Burger King, cât și pentru McWin”, a adăugat Steven K. Winegar, partener fondator la McWin.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Apare o nouă franciză în România. Vrea să ajungă la o rețea de 200 de magazine în următorii 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Apare o nouă franciză în România. Vrea să ajungă la o rețea de 200 de magazine în următorii 5 ani

Steven K. Winegar a fost acționar și director executiv al Grupo Zena și fondator al Restauravia Grupo Empresarial, Megafood SL și fost membru al consiliului de administrație al Telepizza.

McWin și fondurile administrate de McWin sunt în prezent investitori în Gail's, Vapiano, CookUnity și Dean&David, precum și în companii alternative de proteine, inclusiv BlueNalu, Perfect Day, The Every Company (fostă Clara Foods), Impossible Foods și UPSIDE Foods (fostă Memphis Meats), ca și în companii de tehnologie alimentară precum Footprint, Oishii și Menu.

Fondat în 1954, brandul Burger King este unul dintre cele mai mari lanțuri de fast-food din lume, cu circa 17.000 de restaurante în peste 100 de țări și teritorii din SUA.

Aproape toate restaurantele Burger King sunt deținute și operate de către francizați independenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
burger king
fast food
relansat
restaurant