CA Immo își va crește portofoliul și veniturile din România

CA Immo își va crește portofoliul și veniturile din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2018

Compania austriacă CA Immo își va crește portofoliul și veniturile din România cu peste 35% în urma finalizării construcției proiectului de birouri Orhideea Towers și închiderii tranzacției prin care a preluat clădirea Campus 6.1, ambele în București.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, compania deține în România patru proiecte de birouri, cu o suprafață totală de 106.000 metri pătrați și care generează venituri anuale de circa 20 de milioane de euro.

Proiectul de birouri Campus 6.1, cu o suprafață de 22.000 metri pătrați pe care l-a achiziționat în acest an de la grupul suedez Skanska, va aduce venituri anuale de 4 milioane de euro. Finalizarea tranzacției este planificată pentru sfârșitul acestui an.

CA Immo urmează să finalizeze tot în acest an construcția proiectului de birouri Orhideea Towers, cu o suprafață închiriabilă de 36.900 metri pătrați, pentru care estimează venituri din chirii anuale de circa 7 milioane de euro. Orhideea Towers este ocupată în proporție de 71%.

Tranzacție: Net Brinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT de pe piața locală, va fi preluat de grupul francez SNEF CITEȘTE ȘI Tranzacție: Net Brinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii IT de pe piața locală, va fi preluat de grupul francez SNEF

Investițiile în cele două proiecte sunt de 126 milioane de euro.

Proiectul Campus 6 este amplasat pe fosta platformă industrială Pumac, pe un teren de 2,1 hectare cumpărat de Skanska în 2015 pentru 13 milioane de euro de la omul de afaceri Ion Rădulea, proprietarul Sema Park.

Din portofoliul CA Immo în România mai fac parte clădirile Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park și River Place. Activele din România erau estimate la finele lunii septembrie la 260 de milioane de euro și reprezintă 8% din portofoliul de 4,1 miliarde de euro deținut de companie. Rata de ocupare a celor patru clădiri este de 94,2%.

Acțiunile CA Immo sunt listate la Bursa de la Viena, iar cel mai mare acționar al companiei este fondul american de investiții Starwood Capital Group, care a preluat în acest an pachetul de 26% deținut de Immofinanz.

viewscnt
Afla mai multe despre
ca immo
venituri
romania