FOTO Tranzacție: Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a vândut CA Immo proiectul de birouri Campus 6 din București, pentru 53 milioane euro. Clădire cu piste de alergat pe acoperiș

FOTO Tranzacție: Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a vândut CA Immo proiectul de birouri Campus 6 din București, pentru 53 milioane euro. Clădire cu piste de alergat pe acoperiș

Sursa foto:esop

scris 7 mai 2018

Skanska Property România, divizia locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a vândut companiei austriece CA Immo proiectului de birouri Campus 6 din București, pentru 53 milioane euro.

Campusul, aflat în construcție lângă Grozăvești, în zona Politehnicii, va avea o suprafață totală de 81.550 metri pătrați în clădiri de birouri turn cu câte 11 etaje, în patru etape de construcție, cu livrări între 2018 și 2022. Birourile vor fi deservite de 1.000 locuri de parcare.

Proiectul prevede inclusiv piste de alergat pe acoperiș.

Prima clădire din cele patru are ca termen de livrare trimestrul III 2018.

Proiectul Campus 6 este amplasat pe fosta platformă industrială Pumac, pe un teren de 2,1 hectare cumpărat de Skanska în 2015 pentru 13 milioane de euro de la omul de afaceri Ion Rădulea, proprietarul Sema Park.

„În urma achiziției Millennium Towers la Budapesta în 2016 și Spire Clădirea B din Varșovia în 2017, am stabilit că achiziționarea campusului din București completează strategia noastră de dezvoltare continuă", spune Andreas Quint, CEO al CA Immo.

Skanska este unul dintre cei mai mari dezvoltatori, cu operațiuni în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Marea Britanie. Anul trecut, cu circa 16.000 de angajați, a avut afaceri de 3,5 miliarde euro.

Anul trecut, Skanska a vândut ultima clădire din Green Court către Globalworth, dezvoltatorul controlat de Papalekas. În paralel, suedezii lucrează la proiectul de birouri Equilibrium din zona Barbu Văcărescu – Floreasca, din nordul Bucureștiului. 

Sursa foto:esop

Sursa foto:esop

Sursa foto:esop

Sursa foto:esop

Compania austriacă imobiliară CA Immo a obținut anul trecut venituri de 18 milioane de euro din închirierea celor 4 clădiri de birouri pe care le deține în România, reprezentând 10% din încasările raportate de investitor în Europa. Veniturile din România sunt comparabile cu cele raportate din 2016, chiar dacă în 2017 suprafața neocupată în proiectele din București s-a înjumătățit.

CA Immo deține în București clădirile Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park și River Place.

Activele din România reprezintă 7% din portofoliul de 4,3 miliarde de euro ale companiei, fiind a patra țară ca importanță din acest punct de vedere, alături de Cehia.

Acțiunile CA Immo sunt listate la Bursa de la Viena, iar cel mai mare acționar al companiei este Immofinanz, care deține de asemenea în România, un portofoliu imobiliar de peste 800 milioane de euro. Cele două companii au început în 2016 un proces de fuziune, însă în acest an Immofinanz a anunțat că renunță la planurile de fuziune.

Recent, fondul american de private equity Starwood Capital a făcut oferte de preluare a 26%, respectiv 5% din acțiunile CA Immo și Immofinanz.

viewscnt
Afla mai multe despre
ca immo
venituri
chirii
birouri