Camioane pentru Armată: Iveco ridică o fabrică în România

Camioane pentru Armată: Iveco ridică o fabrică în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2020

Iveco Defence Vehicles a început ridicarea unei fabrici pe circa 9.000 de metri pătrați în localitatea Petrești, județul Dâmbovița, unde va realiza parțial o parte din cele peste 2.900 de camioane militare pentru forțele române.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Primul contract de peste 216 milioane de euro a fost semnat cu Armata și prevede o tranșă de 942 de camioane militare. Începând de la camionul cu numărul 301, toate ar trebui produse în țară.

La Petrești, Iveco va produce o parte din componentele camioanelor și vor monta și linii de producție, arată Hotnews.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

Profit.ro a anunțat la începutul anului că Ministerul Apărării Naționale a comandat un prim lot de 942 de camioane de la Iveco Defense Vehicles, în baza unui contract-cadru atribuit producătorului italian de camioane militare în decembrie, estimat la peste 3 miliarde de lei.

La licitația pentru furnizarea camioanelor militare armatei române au mai participat Renault Trucks Defense SAS și asocierea formată din MHS Truck&Bus SRL (lider) și Rheinmetall Man Military Vehicles GmbH.

Inițiată în iulie 2018, licitația a fost contestată în instanță de germanii de la Rheinmetall, care au acuzat “abateri grave” de la legislația în vigoare, prin favorizarea Iveco.

Acesta este al treilea contract cu MapN câștigat de Iveco. În 2017, compania italiană a semnat un contract pentru livarea a 173 de camioane militare în România, după ce, în 2015, a obținut o comandă pentru 57 de camioane.

Iveco, subsidiară a CNH Industrial, produce vehicule comerciale și militare, având peste 25.000 de angajați și venituri anuale de aproximativ 5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
iveco
armata
camioane