Startup-ul CAPEX.com, fondat in Romania de antreprenorul Octavian Patrașcu, fuzionează cu fintech-ul german NAGA Group, cunoscut pentru aplicația All-in-One NAGA, prin intermediul unei majorări de capital fără numerar.
Octavian Pătrașcu, fondatorul CAPEX.com, urmează să investească peste 9 milioane de dolari în companie printr-o obligațiune convertibilă, devenind CEO al noului grup și pregătind fuziunea strategică între CAPEX.com și NAGA, urmărind inclusiv listarea la Bursa din Frankfurt pentru CAPEX.com prin reverse-merger.
Cu o bază colectivă de 1,5 milioane utilizatori din întreaga lume, se preconizează că noua companie va genera venituri de peste 250 de milioane de dolari în următorii trei ani.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Cei mai cunoscuți acționari din cadrul NAGA sunt Fosun Group si Apeiron Group.
CAPEX.com este o platformă FinTech reglementată la nivel global, în creștere rapidă (80% CAGR în ultimii trei ani), cu licență Europeană și în Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi). CAPEX.com are o bază de peste 60.000 de utilizatori activi în 2023 și crește în medie cu peste 15.000 de utilizatori lunar. Compania a strâns până acum 31 de milioane dolari în multiple runde de finanțare, iar veniturile sale s-au dezvoltat rapid în ultimii trei ani, de la 26 de milioane dolari în 2021 la aproximativ 40 milioane dolari în 2023, în ciuda unui mediu de piață foarte dificil.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Platforma de crowdlending Fagura - lansată în RomâniaCAPEX.com operează cu mai mult de cinci licențe, inclusiv prestigioasa licență ADGM FSRA din Abu-Dhabi. Compania îl are ca CEO pe fondatorul Octavian Pătrașcu, fost acționar cheie care a condus creșterea brokerului markets.com (2010-2015), ce aduce experiența unui mandat care a culminat cu vânzarea companiei cu 550 milioane dolari către Playtech.
Sinergii care generează 40% EBITDA pe termen scurt
Grupul celor doua entități va opera 8 licențe la nivel global, iar în 2023 veniturile combinate se estimează că vor fi în jur de 90 milioane dolari, cu un EBITDA de 6,5 milioane dolari.
Volumul anual de tranzacționare comun în 2023 este de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar platformele combinate vor găzdui 1,5 milioane de utilizatori din peste 100 de țări, număr care se așteaptă să crească la 5 milioane de utilizatori până în 2025. Cu licențele sale comune, NAGA și CAPEX.com pot opera în peste 50 de țări, inclusiv în regiunea MENA, una cu o creștere rapidă, unde NAGA urmează să lanseze tehnologia inovatoare de social-trading.
CITEȘTE ȘI Ohvăz intră pe profit: Obiectiv cât se poate de realist, fără să cădem în capcana unor previziuni prea rozTehnologia proprietară a NAGA va fi disponibilă și clienților existenți ai CAPEX.com, oferind servicii de social-trading, transferuri și plăți, precum și tranzacționare spot Crypto, crescând astfel valoarea clienților platformei și generând profituri suplimentare. În ansamblu, este de așteptat ca fuziunea să genereze economii de până la 10 milioane dolari în cheltuieli de exploatare anuale, cum ar fi cheltuielile generale de reglementare, numărul de angajați, tehnologie și COGS. Eforturile comune de marketing vor duce la o eficiență mai mare a campaniilor, o îmbunătățire semnificativă a costului de achiziție, precum și o reputație crescută a celor două branduri.
Într-o combinație de injecție directă de numerar și aportul a 100% din acțiunile CAPEX.com către NAGA, noul investitor va deveni acționar majoritar al entității combinate, care va păstra numele de marcă NAGA. Octavian Pătrășcu, un antreprenor experimentat, cu un istoric impresionant în industria Fintech și neo-brokeraj, urmează să devină noul CEO al grupului.
Octavian Pătrășcu, viitorul CEO, a comentat: „Sunt cu adevărat încântat de această fuziune, deoarece în piața de astăzi, consolidarea ne poate ajuta să ne accelerăm creșterea și atingerea obiectivelor propuse, ne oferă anvergura necesară pentru inovație. NAGA și CAPEX.com au o multitudine de sinergii, de aceea investesc cu încredere fonduri proprii în această tranzacție. Am convingerea că ne putem atinge obiectivele și accept cu încredere această nouă provocare, de a stabili un nou punct de referință în industrie."
Michael Milonas, actualul CEO al NAGA, a adăugat: „Sunt deosebit de mulțumit de această fuziune, deoarece va genera plus-valoare sub conducerea lui Octavian și devine piatra de temelie a succesului viitor al NAGA, bazat pe trei piloni fundamentali. În primul rând, sinergiile de costuri și venituri, care vor duce imediat la un impact pozitiv EBITA. În ceea ce privește sinergiile strategice, entitatea combinată va avea o amprentă mult mai mare în ceea ce privește utilizatorii, licențele și tehnologia, ceea ce va duce la extinderea afacerii atât pe termen mediu, cât și pe termen lung. Nu în ultimul rând, managementul comun este convins de o puternică integrare a culturii si valorilor. Acesta este fundamentul unei potriviri perfecte și sunt încântat de ceea ce ne rezervă viitorul pentru NAGA."
CITEȘTE ȘI Firebyte Games, primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile listat la Bursa de București, vrea să obțină finanțare nerambursabilă pentru un proiect de până la 5 milioane euroNoile proiecții financiare ale grupului nou creat vor fi publicate în cel mai scurt timp. Este de așteptat ca fuziunea să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2024, fiind supusă aprobărilor Autorităților de Reglementare și îndeplinirii condițiilor de finalizare a tranzacției, în primul rând transferul controlului, care este preconizat într-un interval de timp de 3 până la 6 luni.
Părțile s-au angajat să urmărească listarea pe NASDAQ, așa cum a fost anunțat la sfârșitul anului 2021, listare care a fost amânată din cauza condițiilor nefavorabile de piață. Interesul potențial pentru subscriere va fi analizat în lunile următoare.