Interviu: Samsung a vândut peste 100.000 de smartphone-uri pliabile în România

Interviu: Samsung a vândut peste 100.000 de smartphone-uri pliabile în România
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 dec 2023

Lider la nivel global și pe piața locală, Samsung a avut un 2023 foarte bun și nu are motive să creadă că anul viitor va fi diferit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul coreean, care a reușit să-și păstreze poziția de piață, imaginea și aprecierea utilizator în toți acești ani de când smartphone-ul modern a cucerit lumea, se bucură de succes inclusiv în ceea ce privește noile smartphone-uri pliabile.

Peste 100.000 smartphone-uri pliabile a vândut Samsung în România de când a fost lansată prima generație a seriei Galaxy Z.

Despre asta, dar și despre alte subiecte tangențiale smartphone-urilor, am discutat cu Tiberiu Dobre – Head of Mobile Experience Division pentru Samsung România și Bulgaria.

Cum au performat smartphone-urile Samsung în 2023 pe piața locală?

Spun cu bucurie că smartphone-urile Samsung au avut din nou o performanță remarcabilă pe piața locală. De altfel, am continuat să ne creștem cota de piață atât pe segmentul premium cât și super premium. Vedem un apetit crescut al consumatorilor pentru tehnologie, numai că acum oamenii sunt dispuși să și investească în ea. Dacă ne uităm la tabloul general vedem că piața locală de smartphone-uri este dominată în prezent de segmentul telefoanelor premium. Și aici vorbim de dispozitive cu prețuri de peste 600 de euro și reprezintă 60% din valoarea totală. Mai mult, segmentul "super premium", unde avem telefoane ale căror prețuri sunt mai mari de 1.000 euro, a înregistrat o creștere semnificativă de 40% față de anul precedent.

Cum sunt apreciate modelele de smartphone-uri pliabile Samsung în țara noastră?

Telefoanele pliabile Samsung au cucerit rapid piața din România. Flexibilitatea ecranelor lor, performanțele tehnice și camera foto avansată au fost elementele care au atras intgeresul fără ezitare. Și dacă ne uităm la cifre, vă pot spune că Samsung Electronics România a vândut peste 100.000 de telefoane pliabile de la prima generație a seriei Galaxy Z și până în prezent. Cu fiecare lansare avem grijă ca feedback-ul utilizatorilor să fie integrat în dezvoltarea acestor dispozitive pentru a rafina fiecare aspect care poate contribui la a le oferi o experiență mai bună de la o generație la alta. De exemplu, Galaxy Z Flip5 și Galaxy Z Fold5 sunt acum mai rezistente, durabile și menite să fie instrumentele cu care ne putem depăși limitele creativității și productivității.

În ce direcție se vor îndrepta smartphone-urile Samsung, pe ce vor miza pentru a se diferenția în viitorul apropiat?

Suntem un brand orientat către inovare continuă și căutăm mereu soluții astfel încât să le oferim clienților noștri cât mai multe experiențe premium. Ne concentrăm pe îmbunătățirea continuă a performanțelor camerelor, explorăm inovații pentru ecranele Samsung și anticipăm o integrare avansată a inteligenței artificiale pentru funcționalități de ultimă generație. Este unul dintre trendurile viitorului și pregătim surprize extraordinare utilizatorilor noștri. În același timp, ne angajăm să ne preocupăm constant de sustenabilitate și să aducem designuri inovatoare care să răspundă nevoilor prezente și viitoare ale consumatorilor noștri. Sunt lucruri care vor continua să fie

Ce planuri și perspective aveți, ca și companie, pentru anul viitor?

Ne dorim să ne consolidăm și mai mult poziția pe piață și să continuăm să fim lideri în inovație. Suntem determinați să construim un viitor mai conectat și mai eficient pentru toți cei care ne folosesc produsele.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone-uri pliabile