Capital One își cumpără rivalul într-o tranzacție de peste 35 miliarde dolari

Capital One își cumpără rivalul într-o tranzacție de peste 35 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2024

Creditorul american Capital One își achiziționează rivalul Discover Financial Services într-o tranzacție de 35,3 miliarde de dolari, obținând un avans pe piața competitivă a cardurilor de credit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acționarii Discover vor primi puțin peste o acțiune din Capital One pentru fiecare acțiune Discover pe care o dețin, conform CNN.

Aceasta reprezintă o primă de aproape 27% din prețul de închidere al acțiunilor Discover, de 110,49 dolari, vineri.

Austriecii de la Terra - cel mai bun an pe piața din România CITEȘTE ȘI Austriecii de la Terra - cel mai bun an pe piața din România

Când tranzacția va fi finalizată, actualii acționari Capital One vor deține un pachet de 60% din noua companie rezultată, în timp ce acționarii Discover vor deține restul de 40%.

Afacerea este estimată să fie finalizată la sfârșitul lui 2024 sau începutul lui 2025.

Cu o evaluare de piață de aproape 28 de miliarde de dolari, Discover este considerabil mai mică decât celelalte trei rețele majore de carduri de credit din SUA – Visa (V), Mastercard (MA) și American Express (AXP).

Vola.ro - concentrare pe extinderea în piețele internaționale, o expansiune care a început cu Bulgaria CITEȘTE ȘI Vola.ro - concentrare pe extinderea în piețele internaționale, o expansiune care a început cu Bulgaria

Richard Fairbank, fondatorul și CEO-ul Capital One, a declarat însă că acordul va „construi o rețea care poate concura cu cele mai mari rețele de plăți și companii de plăți”.

În prezent, Capital One emite carduri de credit cu Mastercard, Visa și Discover. 

viewscnt
Afla mai multe despre
capital one
sua