Cargus a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei. Compania estimează o creștere cu 20% a volumelor de livrări

Cargus a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei. Compania estimează o creștere cu 20% a volumelor de livrări
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2022

Compania de curierat Cargus a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei și un nivel constant al volumelor livrate, același trend ca în anul precedent, iar pentru acest an estimează o creștere cu 20% a volumelor de livrări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Serviciile de curierat sunt o parte esențială a ecosistemului general de business, precum și un factor de creștere pentru companii, în special pentru cele din industria comerțului electronic. Vom continua să investim în infrastructura noastră logistică, dar și în soluții de livrare digitale, actuale, pentru a ne consolida poziția de lider în inovație pe piața de curierat și parteneriatul pe care îl avem cu mediul de business", a declarat Olivier van Houtte, CEO Cargus.

O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”. CITEȘTE ȘI O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”.

Potrivit indicatorilor financiari ai companiei, Cargus a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei și un nivel constant al volumelor livrate, menținând același trend ca în anul precedent. Segmentul B2C, care reprezintă o pondere importantă în structura companiei, a crescut cu 7%, odată cu schimbarea comportamentului de consum din timpul pandemiei, scrie News.ro.

Anul trecut, Cargus a deschis 9 depozite logistice noi, situate în zone geografice strategice, investiție de 8,5 milioane de euro.

Totodată, compania și-a extins și rețeaua de puncte SHIP & GO, depășind peste 700 de locații, în toată țara. De asemenea, echipamentele pentru curieri au reprezentat o investiție de 7,5 milioane de euro.

”Bugetul de investiții din acest an se va concentra pe segmentul de business e-Commerce, pe inovații tehnologice, creșterea calității serviciilor, extinderea și dezvoltarea rețelei out of home (OOH) și a amprentei logistice. Recent, Cargus a adăugat doi parteneri principali în rețeaua SHIP & GO - PayPoint și un-doi Centru de plati - și estimează că până la sfârșitul anului 2022 vor fi 3.000 de puncte Clic & Collect în toată țara”, anunță compania.

O altă serie de investiții consistente vor fi făcute, în acest an, în crearea și dezvoltarea unei rețele proprii de APM-uri Cargus (lockers).

De asemenea, compania a deschis un nou depozit Cargus pentru zona București-Ilfov, care va dubla capacitatea de operare a celui din Măgurele și va investi, de asemenea, în modernizarea altor 16 centre logistice.

Cargu are peste 5.000 de angajați și colaboratori, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
cargus
livrari
curieri