Casă de pariuri online care activează și în România - ofertă pentru a-și schimba proprietarul

Casă de pariuri online care activează și în România - ofertă pentru a-și schimba proprietarul
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Compania de jocuri online Kindred Group, care deține operatorul de pariuri sportive Unibet,  precum și brandul Vlad Cazino, este preluată de grupul francez La Francese des Jeux (FDJ), Loteria Franceză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tranzacția poate fi evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Pe 22 ianuarie 2024, Kindred a primit o ofertă publică în numerar din partea FDJ pentru achiziționarea tuturor acțiunilor Kindred Group plc. Anterior, începând cu aprilie 2023, board-ul companiei a efectuat o analiză strategică, iar unul dintre multiplele scenarii reieșite în urma analizei îl constituie o tranzacție cu o terță parte. Acceptarea ofertei de la FDJ este susținută de board-ul Kindred, dar încă nu a fost acceptată de acționari și este supusă aprobărilor de reglementare necesare, precizează compania..

În august 2023, FDJ a finalizat achiziția Premier Lotteries Ireland, operatorul național de loterie, pentru o valoare de 350 de milioane euro.

FOTO Flip.ro pregătește extinderea portofoliului, analizând și posibilitatea de a intra pe o altă piață CITEȘTE ȘI FOTO Flip.ro pregătește extinderea portofoliului, analizând și posibilitatea de a intra pe o altă piață

Fondul de fonduri speculative din New York, Corvex Management, a ceruse Consiliului de Administrație al Kindred, încă din 2022, să angajeze un consilier financiar care să examineze alternative strategice, inclusiv valoarea potențială care ar putea fi obținută printr-o vânzare sau o altă combinație de afaceri.

Kindred furnizează servicii de jocuri de noroc online în Europa, America de Nord și Australia pentru peste 30 de milioane de clienți din nouă mărci. În România, Kindred este reprezentată de Unibet și Vlad Cazino.

viewscnt
Afla mai multe despre
pariuri online
unibet