Cel mai bun an din istoria Kiwi Finance

Cel mai bun an din istoria Kiwi Finance
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2020

Societate de servicii financiare Kiwi Finance a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 21 milioane lei, cu 27% mai mare comparativ cu anul anterior, și un volum de credite intermediate în valoare de 950 milioane lei, cu 30% mai mare față de 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o pondere de 83% din totalul creditelor intermediate, creditul ipotecar standard a fost principalul vector de creștere, urmat cu 14% de creditele de nevoi personale și 3% credite Prima Casa si credite pentru IMM-uri. Creditul ipotecar standard a cunoscut o creștere, atât ca volum, cu 37% față de anul precedent, cât și ca număr de clienți, aducând cu 31% mai mulți clienți față de 2018. Astfel, pe acest segment de credite, Kiwi Finance a ajuns la o cota de piață de 8,2% din total piață bancară.

EXCLUSIV Un fond american din San Francisco intră într-un business IT din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o soluție de prevenire a pierderilor de date CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un fond american din San Francisco intră într-un business IT din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o soluție de prevenire a pierderilor de date

“Kiwi Finance a avut cel mai bun an din istoria companiei, nu numai ca volum de credite intermediate, cât și ca sustenabilitate și calitatea portofoliului. Rezultatele foarte bune de anul trecut s-au datorat în special echipei de brokeri Kiwi, dar și parteneriatelor cu cele mai active 23 de bănci și IFN-uri din piața românească în acest moment. Totodată, principalii indicatori care au determinat creșterea de 30% comparativ cu 2018 au fost, pe de o parte, creșterea notorietății serviciilor Kiwi Finance și a avantajelor pentru clienți, cererea solvabilă mare, dobânzile și costurile bancare accesibile și, pe de cealaltă parte, o piață imobiliară stabilă. Față de 2018 remarcăm o creștere ușoară a creditului ipotecar mediu cu 4,4%, aproape în linie cu inflația, prefigurând o piață imobiliară stabilă și sustenabilă, fără bule prezente sau crize previzibile la orizont. Ca direcție generală, industria de brokeraj crește în fiecare an într-un ritm mai accelerat decât piața de creditare, ceea ce arată o evoluție fireasca de maturizare a acestei industrii. Avem încredere că vom recupera decalajul față de țările avansate, unde industria de brokeraj reprezintă 40-70% din total creditare”, a declarat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Dezvoltarea Kiwi Finance va continua și în 2020 pe cele trei direcții majore prezente în strategia companiei din ultimii trei ani: digitalizarea serviciilor KIWI Finance, consolidarea prezenței la nivel național (prin dezvoltarea rețelei de reprezentanți și francize KIWI Finance) și creșterea performanței echipei și a serviciilor oferite clienților (prin eficientizarea proceselor și reducerea birocrației).

 Kiwi Finance a intermediat credite de 1,35 miliarde de euro, fiind prezentă în 35 de orașe ale României. 

viewscnt
Afla mai multe despre
kiwi finance
credite