Daniel Morar, fost șef DNA, se apucă de avocatură

Daniel Morar, fost șef DNA, se apucă de avocatură
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2022

Daniel Morar, fost judecător la Curtea Constituțională a României și fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, intră în parteneriat cu Gabriel Albu, fondatorul casei de avocatură Albu Legal, specializată în Dreptul penal al afacerilor. Parteneriatul rezultat va reprezenta în special mari companii internaționale și locale, dar și oameni de afaceri,în fața organelor de urmărire penală și a instanțelor de judecată și va oferi consultanță în prevenția riscurilor penale, servicii de investigație internă, asistență juridică în relația cu autoritățile administrative de control, precum și în formularea unor puncte de vedere sau opinii legale în domenii de specializare precum Drept constituțional, protecția drepturilor omului, Drept penal și procesual penal

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Daniel Morar, fost judecător la Curtea Constituțională a României, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție și unul dintre cei mai cunoscuți practicieni ai dreptului din România, se lansează în avocatură în parteneriat cu Gabriel Albu, avocat specializat în Dreptul penal al afacerilor.

SURPRIZĂ Frații Winklevoss, care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea Facebook, primii miliardari bitcoin, au intrat în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Frații Winklevoss, care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea Facebook, primii miliardari bitcoin, au intrat în România

Ca formulă juridică de funcționare, Daniel Morar și Gabriel Albu vor colabora sub forma unei convenții de conlucrare profesională, desfășurându-și activitatea profesională și asistândclienții preponderent în comun, la sediul care va funcționa la București”, potrivit unui comunicat.

„Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatură Albu Legal”, spune Daniel Morar.

El amintește că intenția sa de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată și public.

EXCLUSIV Omniasig a câștigat TAROM, unul dintre cele mai mari conturi din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omniasig a câștigat TAROM, unul dintre cele mai mari conturi din România

”Am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituțională, cariera mea publică va lua sfârșit și voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”, afirmă Morar.

Conform sursei citate, noua formulă aduce în acest moment o ofertă unică pe piață: un parteneriat între un cabinet de avocatură lider de piață în domeniul Dreptului penal al afacerilor și ”un profesionist provenit din sectorul public, cu un background profesional de cel mai înalt nivel și o imagine publică foarte bună și echilibrată”.

Daniel Dines și Larry Gâdea, incluși de Forbes pe lista liderilor de companii care modelează “Viitorul Muncii”. “Pe lângă că e lider în automatizare, Dines este un cititor vorace de ficțiune, crede că roboții pot efectua sarcini plictisitoare\ CITEȘTE ȘI Daniel Dines și Larry Gâdea, incluși de Forbes pe lista liderilor de companii care modelează “Viitorul Muncii”. “Pe lângă că e lider în automatizare, Dines este un cititor vorace de ficțiune, crede că roboții pot efectua sarcini plictisitoare"

„Era evident, încă înainte ca Daniel Morar să își termine mandatul, că este cel mai cunoscutși credibil personaj din domeniul public dispus și capabil să facă o tranziție rapidăcătre o carieră de succes în mediul privat. El va aduce un know-how de cel mai înalt nivel în Dreptul penal al afacerilor, dar șiîndomenii precum practica de Drept constituțional și protecția drepturilor omului, și se va implica la nivel general în activitatea comună. Având în vedere experiența sa, suntem convinși că va avea un rol important în coordonareacazurilor ce țin de Dreptul penal al afacerilor. Separat, și ca domeniu preponderent nou de activitate a asocierii în această nouă formulă, avem în vedere o practică de formulare a unor puncte de vedere sau opinii legale în domenii de specializare precum Drept constituțional, protecția drepturilor omului, Drept penal și procesual penal”, afirmă Gabriel Albu.

Biroul de avocatură Albu Legal a fost înființat în 2020 de către Gabriel Albu. Echipa rezultată în urma parteneriatului va fi formată din opt avocați (cei doi titulari de cabinet, trei avocați seniori, un avocat colaborator și doi avocați stagiari).

FOTO Casa Mița Biciclista - redeschisă după 80 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Casa Mița Biciclista - redeschisă după 80 de ani

Preponderent, Albu Legal reprezintă companii, majoritatea fiind corporații internaționale.

”Practica principală este și va continua să fie apărarea în procese penale, prin reprezentarea companiilor și a oamenilor de afaceriatât în fața organelor de urmărire penală (îndeosebi a parchetelor specializate, DNA și DIICOT), cât și a instanțelor de judecată. De asemenea, Albu Legal oferă consultanță în prevenția riscurilor penale, servicii de investigație internă, precum și asistență juridică în relația cu autoritățile administrative de control (de exemplu ANAF, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă - OLAF și corespondentul sau român, Departamentul de Luptă Anti-Fraudă - DLAF). De la înființare, cifra de afaceri a Albu Legal a înregistrat o dinamică accentuată de creștere, de circa 20 de procente anual. Numărul mediu anual de angajamente este de circa 50, cu ușoare creșteri de la an la an”, se arată în comunicat.

Grupul britanic Compass și-a transferat întreaga participație de la EUREST ROM, liderul cantinelor din România, către o firmă din Ungaria CITEȘTE ȘI Grupul britanic Compass și-a transferat întreaga participație de la EUREST ROM, liderul cantinelor din România, către o firmă din Ungaria

Daniel Morar este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (1990). Între 1990 și 2005 a activat ca procuror, mai întâi la parchete din Târgu Mureș și Cluj-Napoca, în acest interval fiind detașat temporar, în două rânduri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În anul 2005 a fost numit procuror general al Parchetului Național Anticorupție, transformatulterior înDirecțiaNațională Anticorupție, unde a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției, funcție pe care a exercitat-o până la încheierea mandatului, în anul 2012. Ulterior, a fost delegat în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, exercitând atribuțiile procurorului general al României în perioada octombrie 2012 – aprilie 2013.

Între 2013 și 2022 a fost judecător al Curții Constituționale a României, numit de Președintele României pentru un mandat constituțional de 9 ani. Din 2022 este avocat.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
morar