DECIZIE Câți bani pleacă în Austria din profitul Raiffeisen Bank România

DECIZIE Câți bani pleacă în Austria din profitul Raiffeisen Bank România
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2024

Jumătate din câștigul net obținut anul trecut de Raiffeisen Bank România va fi repartizat sub formă de dividende.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Raiffeisen BanK România a notificat Bursa de Valori București - unde are listate obligațiuni corporative - asupra deciziilor din AGA de bilanț. Acestea includ și votul favorabil pentru repartizarea profitului net de 1,72 miliarde lei obținut anul trecut.

Astfel, nu mai puțin de jumătate din acesta respectiv suma de 860,40 milioane lei (172,90 milioane euro) va fi distribuit sub forma unui dividend brut de 71.700 lei/acțiune. Aceasta va merge aproape integral în Austria în contul deținerii pe care acționarul majoritar, grupul Raiffeisen o exercită prin Raiffeisen SEE Region Holding GmbH, în proporție de 99,92%.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Farmaceutica Remedia CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Farmaceutica Remedia

Pe de altă parte, conform hotărârii din Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, suma rămasă de 859,09 milioane lei va fi inclusă la rezultatul reportat.

Acționarii băncii au aprobat un plan de investiții pentru anul în curs în valoare de 281,98 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
austria
dividende