Economia americană a înregistrat o creștere record

Economia americană a înregistrat o creștere record
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Economia americană a revenit pe creștere în trimestrul al treilea, când Produsul Intern Brut a înregistrat o creștere record de 33,1% în ritm anual, potrivit unei estimări preliminare publicate joi de Departamentul Comerțului, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba de cel mai puternic ritm de creștere înregistrat de prima economie a lumii de la debutul publicării datelor statistice, în 1947, și vine după o prăbușire istorică de 31,4% în al doilea trimestru. Însă această creștere spectaculoasă în perioada iulie-septembrie, anunțată cu cinci zile înainte de alegerile prezidențiale, a fost susținută în principal de ajutoarele generoase acordate de Guvernul federal gospodăriilor și companiilor în contextul pandemiei de Covid-19, ajutoare care între timp au fost eliminate, scrie Agerpres.

România, printre statele din Uniunea Europeană unde industria este cea mai semnificativă activitate economică CITEȘTE ȘI România, printre statele din Uniunea Europeană unde industria este cea mai semnificativă activitate economică

De asemenea, economia americană rămâne în continuare sub nivelul la care era înaintea pandemiei, în trimestrul patru al anului trecut, iar analiștii subliniază că recuperarea va fi una lentă în condițiile în care numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a început din nou să crească în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
sua