Endeavor semnează prima investiție în România. Compania investește în FintechOS

Endeavor semnează prima investiție în România. Compania investește în FintechOS

Sergiu Neguț

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

Fondul de investiții Endeavour Catalyst a investit 10 milioane de dolari în FintechOS, ca parte a unei runde de finanțare Seria B de 60 milioane dolari anunțată anterior în aprilie 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Endeavor România este o organizație non-profit, un capitol local al rețelei Endeavor Global, aceasta fiind la rândul ei o asociație non-profit cu sediul în SUA.

Capitolul local al Endeavor a fost lansat in februarie 2021 și este compus dintr-o echipă executivă condusă de Mihnea Crăciun și formată în prezent din 3 angajați. Activitatea este finanțată de contribuțiile (sponsorizările) unui board local format din companii precum Dedeman, Globalworth, Autonom, Vivre, Arobs, RTPR, bănci, precum Banca Transilvania și BERD, sau chiar antreprenori, în cazul lui Andrei Dunca.

ULTIMA ORĂ Guvernul introduce recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul introduce recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează

Endeavor Global are afiliat și un fond de VC propriu, Endeavor Catalyst (EC), condus de o echipă separată de cea a asociatiei și care investește, selectiv, în antreprenorii cei mai promițători din retea. EC are ca Limited Partners antreprenori sau investitori apropiați Endeavor Global. EC are sediul în Los Angeles.

Endeavour România este șaselea birou Endeavour din Europa. 

Profit.ro a premiat FintechOS la ultima gală.

FintechOS, startup fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelligence, a primit recent o investiție de 10 milioane de dolari și de la Divizia de investiții a Băncii Mondiale (IFC).

Anterior, în decembrie 2019, compania a atras o finanțare de 14 milioane de dolari. Astfel, Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanțat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
endeavor catalyst
investitie