Premier Energy reacționează și vine cu explicații după ce a fost anunțat că și-a notificat prosumatorii că, de la 1 aprilie 2025, prețul la care preia energia produsă de aceștia va scădea la 0,3 lei pe kWh, de la 0,4 – 0,7 lei pe kWh, cum este în prezent.
Schema de plafonare a prețurilor finale la consumatori în prezent în vigoare va fi prelungită după data de 1 aprilie, când ar fi trebuit să expire, cu 3 luni la energie electrică și cu 1 an la gaze naturale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Energiei.
Platforma Transocean Barents, aflată în Portul Agigea, este pregătită să plece la aproximativ 160 de km în larg, pentru a începe forajul în cadrul proiectului Neptun Deep, o investiție care ajunge la 4 miliarde de euro.
Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conduși de Cristian Popescu-Piedone, au controlat astăzi mai multe benzinării, după ce în zilele anterioare au oprit aproape toate restaurantele din 3 mall-uri.
Premier Energy și-a notificat prosumatorii că, de la 1 aprilie 2025, prețul la care preia energia produsă de aceștia va scădea la 0,3 lei pe kWh, de la 0,4 – 0,7 lei pe kWh, cum este în prezent.
Un transport agabaritic gigantic (788 tone) va traversa vestul României.
Un consorțiu condus de E.ON primește 45 de milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor și vehiculelor comerciale electrice în Europa.
Uniunea Europeană caută intens să obțină cantități mai mare de gaze din alte țări, inclusiv din SUA, cu care să înlocuiască livrările rusești.
România are nevoie de cât mai multă energie sigură, accesibilă și curată — în această ordine de priorități. România produce în acest moment 7.117 MW, iar mixul energetic include toate sursele disponibile: hidrocarburi, cărbune, nuclear, hidro, eolian, solar, biomasă și chiar stocare, transmite ministrul Energiei.
Ambele companii au rulaje anuale de mai multe miliarde de lei.