Acord între SUA și Rusia pentru reducerea importurilor americane de uraniu rusesc

Acord între SUA și Rusia pentru reducerea importurilor americane de uraniu rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Departamentul pentru Comerț al Statelor Unite a încheiat luni un acord preliminar cu Rosatom, compania de stat pentru energie nucleară din Rusia, pentru reducerea importurilor americane de uraniu rusesc, în următorii 20 de ani, în încercarea Washingtonului de stimulare a mineritului intern și a energiei nucleare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două părți au inițiat un amendament la o lege din 1992 referitoare la prevenirea dumpingului, prelungind acordul până în anul 2040, dar reducând cantitatea de uraniu importată de SUA din Rusia pentru înbogățire de la 20% la 15%, începând din 2028, scrie News.ro.

EXCLUSIV Transgaz: BRUA ar putea conduce la majorarea tarifelor de transport cu 1% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz: BRUA ar putea conduce la majorarea tarifelor de transport cu 1%

”Dacă va fi finalizat, acest acord va contribui la restaurarea avantajului Americii în energia nucleară și va proteja industria locală de uraniul rusesc”, a declarat secretarul pentru Comerț Wilbur Ross.

Proiectul de amendament a fost una dintre recomandările făcute de Grupul de Lucru pentru Combustibil Nuclear, un organism inter-agenții, pentru a răspunde îngrijorărilor existe la Washington că Statele Unite au cedat poziția de lider mondial în domeniul etehnologiei nucleare și pentru a susține producătorii locali de energie nucleară și activitățile extractive de uraniu, care suferă de lipsa investițiilor.

Amendamentul permite companiilor americane care au contracte de achiziții de uraniu cu Rusia să le mențină intacte.

Departamentul pentru Comerț intenționează să finalizeze amendamentul până pe 5 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia
energie