România, printre principalii producători de lignit din Uniunea Europeană

România, printre principalii producători de lignit din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2020

Nouă state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, extrag lignit, numit și cărbune brun, pentru producerea de energie electrică și termică, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Germania este principalul producător, fiind responsabilă de aproximativ 45% din producția totală de lignit a UE în 2018, urmată de Polonia (16%), Cehia (11%), Grecia (10%), Bulgaria (8%) și România (6%). Împreună, aceste șase țări sunt responsabile pentru 96% din producția totală de lignit a UE, scrie Agerpres.

Taxa Oxigen este returnată. Documentele necesare bucureștenilor pentru a-și primi banii îanpoi CITEȘTE ȘI Taxa Oxigen este returnată. Documentele necesare bucureștenilor pentru a-și primi banii îanpoi

În 2018, 9% din energia brută totală produsă în UE a fost pe bază de lignit, similar cu cantitatea de electricitate produsă din alți cărbuni bituminoși, și mai mult decât dublu față de cantitatea din energia solară fotovoltaică.

La nivelul UE, principalii combustibili utilizați pentru producția de electricitate sunt cei proveniți din energia nucleară și gazele naturale. Totuși, în unele state membre ale Uniunii Europene, electricitatea obținută din lignit reprezenta în 2018 o proporție importantă, cel mai ridicat procentaj fiind în Cehia (43%), Bulgaria (38%), Grecia (32%) și Polonia (29%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
lignit