Acord pentru o taxă pe CO2 la produsele importate în UE

Acord pentru o taxă pe CO2 la produsele importate în UE
scris 14 dec 2019

Liderii celor 27 de țări membre ale UE au acordat un ''sprijin unanim'' pentru ''introducerea unei impozitări a produselor străine la frontierele Europei dacă nu îndeplinesc aceleași cerințe climatice ca și întreprinderile europene'', a anunțat Palatul Elysée, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Comisia Europeană va trebui să elaboreze în următoarele luni un text legislativ pentru a pune în aplicare acest mecanism fiscal care face parte din programul ''Pactul verde'' al noii comisii, a precizat președinția franceză.

Acest mecanism fiscal are ca obiectiv să garanteze că ''companiile din terțe țări respectă cele mai înalte standarde de mediu'', se arată în declarația adoptată la încheierea Consiliului European. 

Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al producătorului de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică din economia românească, declara luna trecută că este nevoie de introducerea unei taxe CO2 la granița Uniunii Europene, pentru compensarea pierderii de competitivitate cu care se confruntă industria europeană în raport cu companiile din state din afara UE, cu legislații de protecție a mediului mult mai laxe și mai puțin costisitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa co2 importuri ue
taxa pe carbon importuri ue
combatarea schimbarilor climatice
ue green deal