Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, prelungit

Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, prelungit
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2019

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice se prelungește până la data de 31 ianuarie 2020, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anterior, AFM prelungise termenul de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestui program până la data de 13 decembrie 2019, scrie Agerpres.

Un fost director din Hidroelectrica, trimis în judecată pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei CITEȘTE ȘI Un fost director din Hidroelectrica, trimis în judecată pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei

"Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuințele situate la cel puțin 2 km față de rețeaua națională de distribuție a energiei electrice și prin reducerea utilizării combustibililor convenționali. Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale care se regăsesc în lista potențialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanțare, numărul de gospodării și sumele alocate acestora, publicată pe site-ul AFM", precizează sursa citată.

Suma alocată sesiunii de finanțare pentru acest an este de 230 milioane lei, iar finanțarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sisteme fotovoltaice
afm