Romgaz a anunțat Ambasada Spaniei despre întârzierile înregistrate de compania Duro Felguera la construcția centralei Iernut

Romgaz a anunțat Ambasada Spaniei despre întârzierile înregistrate de compania Duro Felguera la construcția centralei Iernut
scris 13 dec 2019

Romgaz a informat Ambasada Spaniei de întârzierile pe care le înregistrează compania Duro Felguera, care, în consorțiu cu Romelectro, construiește noua centrală pe gaze de la Iernut.

"Ambasada Spaniei a fost anunțată în legătură cu această situație. Managementul Romgaz face toate eforturile ca proiectul să fie finalizat cât mai repede", au spus oficialii companiei, scrie Agerpres.

În urmă cu două zile, Adunarea Generală a Acționarilor Romgaz a aprobat achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică externă a Romgaz, într-un posibil litigiu cu asocierea Duro Felguera și Romelectro, având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut.

Mesaj dur al Germaniei către SUA: Nu vă amestecați în politica energetică a Europei! Americanii pregătesc sancțiuni contra Nord Stream 2, în care e implicată și OMV CITEȘTE ȘI Mesaj dur al Germaniei către SUA: Nu vă amestecați în politica energetică a Europei! Americanii pregătesc sancțiuni contra Nord Stream 2, în care e implicată și OMV

"Vom apela la servicii juridice pentru a ne asigura că posibilele prejudicii din partea consorțiului sunt diminuate la maxim", au arătat responsabilii companiei de gaze.

Producătorul național de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosință la începutul anului 2020, potrivit planurilor inițiale, dar au apărut întârzieri, atât ca urmare a unor neînțelegeri între parteneri, cât și a unei prevederi din OUG 114 privind majorarea salariilor în construcții, după cum declara Adrian Volintiru, directorul companiei, la sfârșitul lunii august.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
duro felguera