Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în județul Caraș-Severin

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în județul Caraș-Severin
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Ministerul Mediului a emis acorduri de mediu pentru patru aprcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine, în județul Caraș-Severin. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, apreciază că, având în vedere schimbările climatice, ”suntem datori să identificăm soluții pentru protejarea naturii și a umanității”.

”Ministerul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza pe raza comunelor Ciuchici, Naidăș, Sasca Montană, Răcășdia, Vrani, Berliște și Ciclova Română din județul Caraș Severin”, anunță Ministerul Mediului.

Urmărește-ne și pe Google News
Transgaz vrea să înființeze o firmă pentru transportul hidrogenului CITEȘTE ȘI Transgaz vrea să înființeze o firmă pentru transportul hidrogenului
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sursa citată a precizat că cele patru parcuri eoliene însumează 81 de turbine, cu o putere instalată de 6,2 MW fiecare și sunt prevăzute cu sisteme de stocare a energiei electrice, având un rol important în decarbonarea sistemului energetic național, scrie News.ro.

Acestea vor contribui la înlocuirea capacităților poluante și atingerea țintei Surselor Regenerabile de Energie în sectorul Energiei Electrice (SRE-E). Perioada de execuție este estimată la 36 de luni.

”Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente, iar noi suntem datori să identificăm soluții pentru protejarea naturii și a umanității. Asemenea investiții, ce produc energie din surse regenerabile, prezintă numeroase beneficii, printre care și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, diversificarea aprovizionării cu energie și reducerea dependenței față de piețele de combustibili fosili. De asemenea, dezvoltarea surselor regenerabile de energie ne ajută și prin crearea de noi locuri de muncă verzi, în România”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcuri eoliene
ministerul mediului