Adrem renunță la participația Bioenergy Suceava, compania ajunge în portofoliul Raiffeisen

Adrem renunță la participația Bioenergy Suceava, compania ajunge în portofoliul Raiffeisen
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Grupul românesc Adrem, cel mai important acționar al centralei pe biomasă de la Suceava, Bioenergy Suceava, a renunțat la participația în cadrul companiei, care a ajuns, indirect, în portofoliul băncii austriece Raiffeisen, care finanțase anterior proiectul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adrem Invest a ieșit din acționariatul centralei pe biomasă de la Suceava, construită în deceniul trecut; cel mai mare acționar este, în prezent, un vehicul controlat de banca austriacă Raffeisen, a precizat Corneliu Bodea, unul dintre acționarii și fondatorii Adrem, citat de moldovainvest.

VIDEO Vladimir Putin a sosit în Belarus pentru discuții cu Lukașenko. Liderul rus, întâmpinat cu pâine, sare și un buchet de flori CITEȘTE ȘI VIDEO Vladimir Putin a sosit în Belarus pentru discuții cu Lukașenko. Liderul rus, întâmpinat cu pâine, sare și un buchet de flori

Acesta a explicat că Raiffeisen a ajuns acționar pentru că în final a fost operaționalizată înțelegerea prin care, în cazul în care banca, ce a finanțat inițal o parte din proiect, nu își primește banii înapoi, devine acționar, pentru că împrumutul inițial a fost garantat cu acțiuni.

“Uitându-ne în urmă, putem spune că a fost o investiție greșită, deși și azi acolo se produce cea mai ieftină gigacalorie din deșeuri din România”, a explicat Bodea.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrem
raiffeisen