Agenția Internațională a Energiei susține că piața petrolului are, momentan, suficiente rezerve

Agenția Internațională a Energiei susține că piața petrolului are, momentan, suficiente rezerve
scris 19 sep 2019

Agenția Internațională a Energiei (IEA) a reacționat la atacurile împotriva a două instalații petroliere din Arabia Saudită, de sâmbăta trecută, și a trimis un mesaj de calmare, dând asigurări că piețele au rezerve suficiente "momentan".

"Țările membre ale IEA au circa 1,55 miliarde barili pentru urgențe în stocurile de rezervă controlate de guverne, ceea ce echivalează cu cantitatea necesară pentru acoperirea timp de 15 zile a cererii mondiale de petrol", a precizat asociația într-un comunicat.

Conform IEA, aceste stocuri pot fi utilizate în mod colectiv într-o situație de urgență și vor fi "mai mult decât suficiente pentru a compensa orice întrerupere semnificativă a furnizărilor" pentru o perioadă prelungită de timp, scrie Agerpres.

CIECH Soda România a intrat în faza de stand-by. Peste jumătate dintre angajați au semnat oferta pentru plecarea voluntară CITEȘTE ȘI CIECH Soda România a intrat în faza de stand-by. Peste jumătate dintre angajați au semnat oferta pentru plecarea voluntară

La acestea se adaugă depozitele suplimentare obligatorii pe care trebuie să le dețină țările membre și care includ circa 650 milioane de barili, ce pot fi puse pe piață "imediat", în cazul în care guvernele își reduc cerințele de stocare.

Totodată, mai există 2,9 miliarde barili de urgență pentru uz industrial, suficiente pentru a acoperi cererea mondială timp de o lună.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
agenția internațională a energiei
petrol
rezerve