Agenția Internațională pentru Energie reduce estimările privind cererea de petrol în acest an. Noile restricții încetinesc revenirea pieței

Agenția Internațională pentru Energie reduce estimările privind cererea de petrol în acest an. Noile restricții încetinesc revenirea pieței
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 ian 2021

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a redus estimările privind cererea globală de petrol, în contextul în care numeroase țări au reintrodus restricții pentru limitarea numărului de îmbolnăviri.

"Începerea vaccinării creează fundamentele pentru reluarea creșterii, atât în cazul cererii, cât și al ofertei.  Dar revenirea completă a cererii va dura mai mult în contextul în care noile restricții din diferite țări pun presiune pe cererea de combustibil", potrivit unui raport lunar al AIE.

Urmărește-ne și pe Google News

AIE a redus cu 600.000 de barili pe zi estimarea de consum pentru acest trimestru, anticipând un declin ușor față de finele anului trecut.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Virgil Popescu: Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic național! Și așa va fi! CITEȘTE ȘI Virgil Popescu: Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic național! Și așa va fi!

Totuși, stocurile globale de petrol ar urma să se reducă cu 100 de milioane de barili în aceste trei luni, pe fondul deciziei OPEC+ de a prelungi perioada de reducere a producției.

Pentru întregul an, AIE a redus estimările cu privire la cererea de petrol cu 300.000 de barili pe zi. AIE anticipează acum o revenire a cererii de petrol de 5,5 milioane de barili pe zi, la 96,6 milioane de barili pe zi. În pofida revizuirii în scădere a cifrelor, revenirea ar urma să fie substanțială, după un declin fără precedent, de 8,8 milioane de barili pe zi, înregistrat în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
aie
cerere energie
cerere petrol
petrol
coronavirus
efecte covid 19
iea
aie estimari