AIE a revizuit în urcare estimarea sa privind prețul mediu al petrolului Brent în 2022, la 79,4 dolari pe baril

AIE a revizuit în urcare estimarea sa privind prețul mediu al petrolului Brent în 2022, la 79,4 dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2021

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) și-a revizuit în urcare estimarea medie a prețului țițeiului Brent pentru 2022 la 79,40 dolari pe baril, dar a prognozat că ritmul creșterii acestuia ar putea încetini, deoarece prețurile care au atins luna trecută un maxim al ultimilor trei ani au dus la majorarea producției globale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

AIE se așteaptă ca prețul petrolului Brent să aibă o medie de 71,50 dolari pe baril în acest an, a adăugat acesta.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Prețul mediu anual al petrolului a trecut ultima dată de peste 80 de dolari în 2014. AIE, cu sediul la Paris, a declarat marți că o mare parte din creșterea ofertei urmează să vină din Statele Unite, scrie News.ro.

Un uragan a lovit principalul centru de producție și export din SUA de pe coasta Golfului la sfârșitul lunii august, dar producția din SUA a asigurat jumătate din creșterea producției globale de petrol din luna trecută.

Dar AIE a afirmat în raportul său lunar că, în pofida creșterii respective, producția din SUA nu va reveni la nivelurile anterioare pandemiei până la sfârșitul anului viitor. Acesta va reprezenta 60% din creșterea livrărilor de petroc non-OPEC+ în 2022.

”Piața mondială de petrol rămâne strânsă după toate măsurile, dar s-ar putea prefigura o pauză în creșterea prețurilor... ca urmare a livrărilor mai mari de petrol”, a spus AIE.

Potrivit agenției, prețurile actuale oferă un stimulent puternic pentru a mări activitatea (în SUA), chiar dacă operatorii se țin de angajamentele privind disciplina cheltuielilor”.

Includerea ipotezelor de preț în rapoartele lunare este rară, dar nu fără precedent, a declarat AIE pentru Reuters.

Stocurile de petrol ale țărilor OCDE au scăzut cu 51 de milioane de barili în septembrie și au fost cu 250 de milioane de barili sub media pe cinci ani și la cel mai scăzut nivel de la începutul anului 2015.

Datele preliminare din octombrie au indicat o ușoară creștere.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

”Cererea globală de petrol se mărește din cauza consumului puternic de benzină și a creșterii călătoriilor internaționale, pe măsură ce mai multe țări își redeschid granițele”, a spus AIE.

Agenția a afirmats că o creștere a cazurilor de coronavirus în Europa, o activitate industrială mai slabă și prețurile mai mari ale petrolului ar putea afecta cererea.

AIE și-a menținut perspectiva de creștere a cererii de petrol în mare parte constantă, la 5,5 milioane de barili pe zi pentru 2021 și 3,4 milioane de barili pe zi în anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret