Alertă în infrastructura petrolieră iraniană

Alertă în infrastructura petrolieră iraniană
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2019

Ministrul iranian al petrolului, Bijan Namdar Zanganeh, a cerut oficial duminică instituirea "stării de alertă maximă" în industria petrolieră națională, din cauza pericolului de atacuri "materiale sau informatice", transmite AFP, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zanganeh a difuzat un mesaj în care consideră necesară alertarea tuturor întreprinderilor și a infrastructurii din sectorul respectiv, informează Shana, agenția oficială a ministerului petrolului.

Potrivit ministrului, măsurile de precauție trebuie avute în vedere ținând seama de sancțiunile americane împotriva Iranului și de "războiul economic total" declanșat de Statele Unite.

Justiția europeană se pronunță asupra creditelor în franci elvețieni CITEȘTE ȘI Justiția europeană se pronunță asupra creditelor în franci elvețieni

Pe 21 septembrie, Teheranul a dezmințit informații de presă conform cărora unele instalații petroliere iraniene au fost afectate de un atac informatic.

Arabia Saudită, SUA, Germania, Regatul Unit și Franța consideră Iranul răspunzător de atacurile aeriene care au produs daune infrastructurii petroliere saudite, pe 14 septembrie. Arabia Saudită, cel mai mare exportator de țiței din lume, a fost nevoită să își reducă producția ca urmare a loviturilor. Președintele american Donald Trump a anunțat ulterior că Washingtonul pregătește o ripostă; după câteva zile, el a susținut însă "reținerea" pe plan militar.

Iranul a negat orice implicare în atacurile revendicate de rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Teheran împotriva coaliției militare conduse de Riyadh, care s-a implicat în conflictul yemenit din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
titei iran
iran sanctiuni
iran export petrol
iran productie titei