Alina Popa devine astăzi șefă peste finanțele OMV Petrom. Doi din cei cinci membri ai Directoratului vor fi români

Alina Popa devine astăzi șefă peste finanțele OMV Petrom. Doi din cei cinci membri ai Directoratului vor fi români
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 apr 2019

Începând de astăzi, când Alina Popa va prelua mandatul de Director Financiar al OMV Petrom, trei dintre cei cinci membri ai Directoratului celei mai importante companii autohtone de petrol și gaze vor fi români. În prezent, singurul român din conducerea executivă a companiei este Radu Căprău, responsabil pentru Downstream Oil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Membrii Directoratului OMV Petrom vor fi Christina Verchere (CEO), Alina Popa (Director Financiar), Peter Zeilinger (responsabil Upstream), Radu Căprău (responsabil Downstream Oil) și Franck Neel (responsabil Downstream Gas).

Alina Popa a fost anunțată încă de acum un an ca nou director financiar al companiei, după ce actualul CFO, căruia i-a expirat, marți, mandatul, Stefan Waldner, a anunțat că nu va mai fi disponibil pentru un nou mandat în Directoratul OMV Petrom.

FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari

Alina Popa face parte din echipa OMV Petrom încă din 2006 și a ocupat poziții de conducere în domeniul financiar.

”Mare parte din carieră mi-am petrecut-o alături de OMV Petrom. În cei 13 ani, am ajuns să cunosc foarte bine compania și contextul de piață. Aici mi s-a dat ocazia să mă dezvolt profesional, dar mai ales să mă implic în proiecte de care depinde aprovizionarea cu energie a milioane de romani”, a declarat Alina Popa.

Anterior numirii în funcția de Director Financiar și Membru al Directoratului OMV Petrom, Alina Popa a deținut funcția de Director General și președinte al Consiliului de Administrație al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV. Alina Popa este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). A absolvit Academia de Studii Economice București și, înainte de a se alătura grupului OMV Petrom, a lucrat la Deloitte.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
directorat
alina popa