ANRM dă undă verde declanșării producției de gaze offshore americanilor de la BSOG

ANRM dă undă verde declanșării producției de gaze offshore americanilor de la BSOG
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) și partenerii săi au primit undă verde din partea Agenției Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în vederea săpării a cinci sonde de producție și a realizării unui ansamblu submarin de producție, informează un comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este cosecința directă a aprobării de către ANRM a Studiilor de evaluare a resurselor geologice și rezervelor de gaze libere aferente zăcămintelor comerciale Ana și Doina, care fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (“Proiectul MGD”) din largul Mării Negre.

BSOG este operatorul acestei concesiuni, în care îi are ca parteneri pe Petro Ventures Resources SRL („Petro Ventures”) și Gas Plus International B.V. („Gas Plus”).

Proiectul MGD, primul proiect de acest gen construit în zona românească a Mării Negre după anul 1989, constă în săparea a cinci sonde de producție (o sondă submarină pe zăcământul Doina și patru sonde de producție pe zăcământul Ana) și realizarea unui ansamblu submarin de producție pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producție monitorizată și operată de la țărm, amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la țărm, până la noua stație de tratare a gazelor („STG”) din comuna Corbu, județul Constanța. Capacitatea de producție estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale („SNT”) operat de SNTGN Transgaz SA, la stația de măsurare a gazelor aflată în cadrul STG.

EXCLUSIV Cheltuielile României cu fantoma socialistă Krivoi Rog cresc cu 50%. Nicio soluție la orizont. Statul datorează bani și pentru 40 de tiruri cu calculatoare Felix care n-au mai ajuns niciodată în Ucraina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cheltuielile României cu fantoma socialistă Krivoi Rog cresc cu 50%. Nicio soluție la orizont. Statul datorează bani și pentru 40 de tiruri cu calculatoare Felix care n-au mai ajuns niciodată în Ucraina

Pentru anul 2019, BSOG are în plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, începerea fabricării platformei de producție Ana la șantierul naval din Agigea, începerea lucrărilor de construcții civile la STG din comuna Corbu și achiziționarea și livrarea echipamentelor necesare.

“Punerea în producție a zăcămintelor de gaze Ana și Doina din largul Mării Negre constituie o prioritate pentru ANRM, instituție care sprijină implementarea proiectelor de hidrocarburi din largul Mării Negre ce pot conduce la diversificarea surselor de aprovizionare cu energie în România”, a declarat Gigi Dragomir, președintele ANRM.

Chiar dacă a adoptat la începutul lunii februarie decizia finală de investiție în ceea ce privește Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din Marea Neagră, BSOG, controlată de gigantul de asset management Carlyle Group LP, nu a exclus posibilitatea de a urma o acțiune juridică în cazul în care autoritățile nu renunță la moficările fiscale, restricțiile de vânzare a gazelor sau reglementările impuse prin legea Offshore sau prin Ordonanța de Urgență 114. “Deși ne-am angajat să dezvoltăm proiectul MGD, vom realiza, în paralel, demersuri pentru restabilirea tuturor drepturile noastre în ceea ce privește dispozițiile fiscale, comercializarea gazelor și alte aspecte de reglementare care, împreună, subminează viabilitatea dezvoltării proiectelor de gaze naturale din Marea Neagră. Așteptăm cu nerăbdare să purtăm un dialog constructiv cu autoritățile competente în vederea soluționarii acestor probleme, dar nu excludem posibilitatea de a urma o acțiune juridică în cazul în care calea dialogului nu va avea un rezultat pozitiv”, declara, la acea vreme, Mark Beacom, CEO BSOG, pentru Profit.ro.

Recent, Comtech Systems, divizie a companiei americane Comtech Telecommunication, a semnat un contract de circa 2,2 milioane de dolari pentru a furniza sisteme de comunicare troposferică pentru proiectul de dezvoltare de gaze naturale Midia (MGD).

viewscnt
Afla mai multe despre
bsog
marea neagră
producție