Proiect: Toți agenții economici, cu excepția IMM-urilor, obligați să realizeze un audit energetic o dată la patru ani

Proiect: Toți agenții economici, cu excepția IMM-urilor, obligați să realizeze un audit energetic o dată la patru ani
scris 15 apr 2019

Toți agenții economici, cu excepția întreprinderilor mici și mijlocii, vor fi obligați să realizeze, o dată la patru ani, un audit energetic pe întreg conturul de consum energetic, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență, inițiat de Ministerul Energiei.

În prezent, companiile sunt obligate să realizeze un astfel de audit pentru pe un contur de consum energetic care să reprezinte cel puțin 50% din consumul energetic total, scrie Agerpres.

Cine este pentru și cine se opune BRUA? Riscurile politice și de reglementare din România - invocate de opozanții proiectului CITEȘTE ȘI Cine este pentru și cine se opune BRUA? Riscurile politice și de reglementare din România - invocate de opozanții proiectului

"Anual, 3% din suprafața totală a clădirilor încălzite și/sau răcite pentru asigurarea climatului interior, deținute și ocupate de administrația publică centrală, se renovează pentru a îndeplini cel puțin cerințele minime de performanță energetică prevăzute în capitolul IV "Cerințele de performanță energetică a clădirilor" din Legea nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată. În acest sens, ordonatorii principali de credite asigură cuprinderea cheltuielilor în bugetul instituției", se precizează textul Ordonanței.

Proiectul inițiat de Ministerul Energiei are ca scop modificarea Legii 121/2014 privind eficiența energetică, în urma unor atenționări din partea Comisiei Europene privind aplicarea incorectă a directivei din acest sector.

viewscnt
Afla mai multe despre
audit energretic
imm