Alternus Energy cumpără un nou parc solar în România

Alternus Energy cumpără un nou parc solar în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2021

Alternus Energy, care deține mai multe proiecte de energie solară în România, a semnat o nouă achiziție pe piața locală, preluând cu 22 milioane euro un parc solar de 20 MW, LJG Green Source Energy Beta SRL, de la Risen Energy, cel mai mare parc operațional pe care compania l-a cumpărat până în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

La începutul lunii trecute, compania a atras echivalentul a 9 milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni convertibile.

Din suma totală, 8 milioane de euro au venit din partea AVG Group, manager de active cu sediul în Luxemburg, axat pe investiții în proiecte sustenabile ESG (environmental, social, corporate governance - n.red.) în țările nordice.

Năstase (Alro): Prețul energiei se va tripla în următorii ani pentru consumatorii români, dacă nu construim noi centrale CITEȘTE ȘI Năstase (Alro): Prețul energiei se va tripla în următorii ani pentru consumatorii români, dacă nu construim noi centrale

Alternus s-a listat la Oslo, la începutul anului, după o delistare în SUA la finele lui 2020.

Alternus Energy, prezentă deja pe plan local cu proiecte de energie solară, a cumpărat recent două parcuri fotovoltaice din România de la compania chineză ReneSola. Prețul tranzacției a fost de 24 de milioane de euro.

În urma tranzacției de atunci, Alternus Energy deținea deja în România 4 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de de 21,5 MW.

Pe lângă România, compania mai are proiecte în Germania, Italia, Polonia și Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
alternus energy
alternus
parcuri fotovoltaice
energie solara
proiecet solare
renesola
finantare alternus