Americanii de la General Electric vor furniza echipamentele pentru centrala termoelectrică a Romgaz de la Iernut

Americanii de la General Electric vor furniza echipamentele pentru centrala termoelectrică a Romgaz de la Iernut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2017

Noua centrală termoelectrică pe care Romgaz o construiește la Iernuț, investiție de aproape 269 milioane euro, va fi dotată cu turbine și generatoare General Electric (GE). Conglomeratul american a câștigat contractul pentru furnizarea echipamentului cheie necesar construcției, acesta fiind primul acord major încheiat de americani în Europa de Est după preluarea diviziilor de energie de la Alstom, în noiembrie 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul câștigat de GE, a cărui valoare nu a fost dezvăluită, prevede furnizarea a 6 turbine cu gaze 6F, două turbine cu abur și patru cazane recuperatoare pentru producerea aburului, scrie Reuters, care notează că americanii au obținut tehnologia și capacitatea de a furniza toate echipamentele necesare construcției unei centrale complete după ce au preluat divizia de energie a Alstom.

GE a finalizat în noiembrie 2015 preluarea activităților energetice ale Alstom, inclusiv a participațiilor deținute de francezi la companiile românești Alstom General Turbo și Alstom Grid România, tranzacție de aproximativ 12,4 miliarde euro.

Cine sunt spaniolii care vor construi noua termocentrală Romgaz de la Iernut cu 269 milioane euro. Acuzații de dare de mită CITEȘTE ȘI Cine sunt spaniolii care vor construi noua termocentrală Romgaz de la Iernut cu 269 milioane euro. Acuzații de dare de mită

Noua centrală de la Iernut va avea o putere instalată de 430 MW și, potrivit GE, va putea alimenta 1 milion de gospodării, fiind cel mai mare proiect de acest tip din regiune în ultimii cinci ani.

Romgaz a contractat construcția termocentralei în ciclu combinat cu turbine de gaze consorțiului format din compania spaniolă Duro Felguera și Romelectro. Valoarea contractului se ridică la 268,83 milioane euro, fiind una dintre cele mai mari investiții în producția de energie electrică făcută de o companie de stat după 1990.

Construcția va începe în acest an și va fi finalizată în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
general electric
ge
romgaz
iernut
centrala termoelectrica
echipamente
contract